Sürgősségi műtét vár Josh Homme-ra, törölték a Queens of the Stone Age júliusi koncertjeit

2024.07.09. 14:38, srecorder

joshhomme.jpg

Elmarad a bécsi, a szlovákiai és a két zágrábi koncert is.

Közösségi oldalain jelentette be a Queens of the Stone Age, hogy Josh Homme-nak azonnal vissza kell térnie az Egyesült Államokba egy sürgősségi műtét miatt. „Mindent megtettünk, hogy végigcsináljuk a turnét és játszhassunk nektek, de a folytatásra már nincs lehetőség” – írták.

A zenekar lemondta a júliusi koncertjeit, így a francia, német, román és görög bulik mellett elmarad a telt házas bécsi és a dupla zágrábi fellépés is, valamint headliner koncertjük a csütörtökön induló szlovákiai fesztiválon, a Pohodán. Augusztusban még 7 európai fesztivál vár a zenekarra, ezeket egyelőre nem törölték. (Frissítés 18.00: a bécsi szervezők azt írták, hogy dolgoznak a koncert újraszervezésén, vagyis nem szimplán elmarad a fellépés, hanem egyelőre ismeretlen időpontra elhalasztották.)

450482868_1028868135261553_6803041880119921201_n.jpg

Homme a tavalyi lemezük, az In Times New Roman... megjelenése előtt beszélt arról, hogy 2022-ben rákkal diagnosztizálták, és sikeres kezelésen esett át. „Soha nem mondom, hogy nem lehet rosszabb. Soha nem mondom ezt, és nem is tanácsolnám. De azt mondom, hogy lehet jobb is” – mondta a Revolver magazinnak, amikor még lábadozott a kezelés után. „A rák csak a cseresznye volt egy érdekes időszak tetején, tudod? Rendkívül hálás vagyok, hogy túlleszek ezen, és úgy tekintek majd vissza erre, mint valami elbaszott dologra, ami végül jobbá tett.”

FEHÉR POR, PIROS LEMEZ – HÚSZÉVES A QOTSA ÖRÖKBECSŰ ALBUMA

Homme-nak az album megjelenése előtti négy év volt élete legnehezebb időszaka, ami alatt több barátját, rokonát is elvesztette (többek közt Mark Lanegant és Taylor Hawkinst), és volt egy csúnya válása, amely során kölcsönösen fizikai bántalmazással vádolták egymást volt feleségével, a punk-rockos Distillers énekesnőjével, Brody Dalle-val. A gyerekelhelyezési perben végül Homme kapta meg a fiaik felügyeleti jogát.

Tavaly év végén Homme azt is elárulta, hogy végre tünetmentes lett. „A gyerekek azok, akik miatt jobban érzem magam – akár kint vannak a tömegben, akár otthon” – mondta Homme, aki turnézni is elvitte a gyerekeit, és az új albummal már kevesebb koncertet vállalt be, mert legalább annyi időt akart otthon tölteni, mint amennyit az úton.

https://recorder.blog.hu/2024/07/09/surgossegi_mutet_var_josh_homme-ra_toroltek_a_queens_of_the_stone_age_juliusi_koncertjeit
Sürgősségi műtét vár Josh Homme-ra, törölték a Queens of the Stone Age júliusi koncertjeit
süti beállítások módosítása