Csütörtökön indul a Pohoda, jön a Queens of the Stone Age, a Black Pumas és az English Teacher is

2024.07.08. 14:03, srecorder

queensofthestoneage.jpg

A magyar színteret Szabó Bálint Gosheven képviseli, aki hat év után tér vissza és az ultrapszichedelikus Decolonize Your Mind Society-vel játszik a legnagyobb szlovákiai fesztiválon.

Július 11. és 13. között, szokás szerint a trencséni reptéren rendezik meg az idei Pohodát, amiről az évek során sokszor tudósítottunk a Recorderen. A fesztivál legnagyobb dobása a Queens of the Stone első szlovákiai fellépése lesz, szóval aki lemaradt Josh Homme-ék egy ideje már telt házas bécsi koncertjéről, az itt elcsípheti tavalyi, toplistás, traumafeldolgozós lemezük, az In Times New Roman... turnéját.

A korábban bejelentett nevek mellé év eleje óta csatlakozott az egyik legmenőbb aktuális indie-kedvenc, az első lemezével nemrég debütáló English Teacher, ami Black Country, New Road-rajongóknak az év egyik legjobb anyaga lehet, a hétvégén a Kolorádót megtáncoltató Eartheater, az egyik legjobb újhullámos brit jazzbanda, a Mercury-díjas Ezra Collective, a drum & bass új hullámának első popsztárja, a Szigeten is fellépő Nia Archives, vagy épp a júliusban az Akvában koncertező Mount Kimbie. De megnézhetjük a mindig jó izlandi énekes-dalszerzőt, a Kylie Minogue-nak slágert író (Slow) és A Gyűrűk Urában Gollam dalát éneklő Emília Torrinit, révedezhetünk a pszichedelikus pop különc LA Priesten, szombaton pedig becsavarodhatunk a Decolonize Your Mind Society szokatlan hangolású zenéjére, amit a magyar jazz és improvizatív színtér legjobbjai részben saját készítésű hangszereiken játszanak.

A szombat amúgy is a fesztivál legcombosabb napja, ekkor lesz QOTSA, a pszichedelikus neosoul-, R&B- és jazz-funk-duó, a 2023 egyik legjobb lemezét hozó Black Pumas, Nia Archives, Mount Kimbie, Thievery Corporation, és Emília Torrini is. A többi napon pedig, ahogy azt még januárban megírtuk, jön Skepta, Jockstrap, Arlo Parks és a Royal Blood is. A csütörtök délig 149 eurós (kb. 59 ezer forintos), háromnapos bérletek itt kaphatók, bővebb infó a fesztiválról és a programról itt.

Nyitókép: Josh Homme és a Queens of the Stone Age az atlantai Shaky Knees Festivalon. Fotó: Pooneh Ghana.

https://recorder.blog.hu/2024/07/08/csutortokon_indul_a_pohoda_jon_a_queens_of_the_stone_age_a_black_pumas_es_az_english_teacher_is
Csütörtökön indul a Pohoda, jön a Queens of the Stone Age, a Black Pumas és az English Teacher is
süti beállítások módosítása