Purple Sugar Coated Dreameater – Itt az első szám az új Trillionról!

2024.07.05. 10:49, srecorder

trillion_press_2024_dsc_7849_websize.jpg

Scott Weiland és a Stone Temple Pilots előtt tisztelgő dallal tér vissza a Trillion, a Lazarvs, a Grand Mexican Warlock, a Shell Beach és az ék tagjainak grunge-os szupergroupja, akik hosszabb kihagyás után, novemberben jönnek ki új lemezzel. Premier!

2016-ban itt, a Recorderen debütált a Trillion első dala (Crumble Me) és első albuma (Dreaming Black) is, ami máig az egyik legjobb dolog, amit Áron András (gitár, ének), Szabó László (dobok), Mohácsi Mátyás (basszusgitár) és Lee Olivér (gitár) együtt vagy akár külön-külön létrehozott. A relatív gyorsan jött folytatás, az eklektiusabb Like Water sem okozott csalódást, az elmúlt években viszont ritkán lehetett hallani a Trillionról, ami náluk benne van a pakliban, hiszen mindenkinek sok zenekara van, de most kiderült, hogy a háttérben végig aktívak voltak a srácok.

„Az előző lemezünk után gyakorlatilag azonnal elkezdtünk dolgozni ezen, úgy 2019 körül. Aztán ezt az ötletet a pandémia sajnos elgáncsolta, de az elmúlt években kitartóan, időszakosan foglalkoztunk a lemezzel, amennyire csak tudtunk, és nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá. Tiszalökön rögzítettük mi magunk édesnégyesben, Szabó Laciék családi nyaralójában, ami elég király élmény volt. A lemezt Lee Olivér keverte, a mastert pedig Hántó Doma fejezte be, mindketten óriási munkát végeztek” – mesélte Áron András az új albumról, amit a Purple Sugar Coated Dreameater c. dallal vezetnek fel.„Szegény Telecasteremet elég ritkán vettem le a falról az utóbbi években. 2020-ban pont kínlódtam rajta a kis munkaszobámban, amikor kigurult a nyitótémája ennek a számnak. Azonnal telefonra vettem, majd alig vártam a következő alkotótábort Csongrádon, hogy megmutathassam a többieknek. A többi rész, ha jól emlékszem, jammelések alatt jött létre, és elég gyorsan megvoltunk ezzel a számmal. Az ének és a szöveg sok szempontból tiszteleg Scott Weiland és a Stone Temple Pilots előtt. Írás közben nagyon sokszor azon gondolkoztam, hogy ő vajon mit írna, milyen énekdallamokat helyezne fel erre a dalra. Nagy hatással volt ez rám közben.”

A harmadik Trillion-album tehát november 29-én jelenik meg, és aznap este be is mutatják az Akváriumban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„Alig vártam, hogy ezzel a lemezzel újra felvehessük a zenekar történetének fonalát. Annak ellenére, hogy most már jó ideje nem álltunk közösen színpadra, az azóta eltelt időben is végig folyt a munka az új lemezen, aminek nem is lehetne jobb előfutára, mint ez az ominózus dal, a Purple Sugar Coated Dreameater. Szerintem igazán belevaló trekk, jó felütése az elkövetkezendő időszaknak. Remélem, a közönségünk sem felejtett még el teljesen bennünket és nekik is legalább annyira tetszeni fog ez a dal, mint nekünk! Bizsergető érzés a tudat, hogy hamarosan a teljes lemezt meghallgathatja, aki csak kíváncsi rá” – mondta Mohácsi Matyi.

  

Trillion a Facebookon. Instagramon. Honlap.

Bandafotó: Kósa Péter. Single-borító: Szabó Laci.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/07/05/purple_sugar_coated_dreameater_itt_az_elso_szam_az_uj_trillionrol
Purple Sugar Coated Dreameater – Itt az első szám az új Trillionról!
süti beállítások módosítása