Az év egyetlen F.O. System-koncertje a Dürer Kertben

2024.07.02. 11:23, srecorder

matyas-attila.jpg

A '90-es évek kultikus zenekara, a hazai darkwave-ben és gothic rockban úttörő F.O. System manapság évente egy koncertre áll össze: az idei jelenés a Dürerben lesz novemberben.

Az F.O. Systemet 1986-ban Mátyás Attila gitáros-énekes és Jerabek Csaba basszusgitáros alapította, akik tavaly mindketten jubileumot ünnepeltek egy nagykoncerttel: Mátyás a 60. születésnapját, Jerabek pedig a 40 éves pályafutását.

Az F.O. System itthon a dark-wave első hazai képviselőjének számított, erőteljes, sötét hangulatú zenéjük és látomásszerű dalszövegeik a rendszerváltást megelőző korhangulat lenyomatai voltak. A csapat hamar kinőtte a kezdeteket jelentő Fekete Lyukat és egyre többfele és egyre nagyobb helyszíneken léptek fel határon innen és túl, zenéltek a New Model Army-val és Christian Deathszel is.

1991-ben azonban az F.O. System elbúcsúzott, és legközelebb csak 2006-ban álltak össze egy koncert erejéig a Petőfi Csarnokban. Azóta ritkán, de évi egyszer azért koncerteznek, tavaly ráadásul 33 év után egy új dalt is kiadtak Mire vársz? címen.

Az idei F.O. System-összejövetel november 9-én lesz a Dürer Kertben, jegyek elsőként a regisztrált Live Nation-tagok számára lesznek elérhetők július 4-én, csütörtökön 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés július 5-én, 10 órakor kezdődik.

nyitókép: Fekete Zaj

https://recorder.blog.hu/2024/07/02/az_ev_egyetlen_f_o_system_koncertje_a_durer_kertben_240
Az év egyetlen F.O. System-koncertje a Dürer Kertben
süti beállítások módosítása