Új ügynökséghez igazol és Európa egyik legnagyobb metálfesztiválján játszik a The Devil’s Trade

2024.06.25. 13:02, srecorder

tdt_2024_1.jpg

A francia Hellfesten is fellép a héten a The Devil's Trade, amely ősztől új fejezetet nyit és leszerződik a Swamp Booking ügynökséghez, akik olyan előadókat gondoznak, mint a Swans, az Unsane, vagy épp Zola Jesus.

Tíz éve jelent meg a Those Miles We Walk Alone, az akkor még a Stereochristból és a Haw-ból ismerős Makó Dávid első, akusztikus-bendzsós szólólemeze, amit az énekes-gitáros-dalszerző nemrég egy különleges hangulatú szólókoncerten elevenített fel gyerekkorának egyik fontos helyszínén, Verőcén.

Az első lemez óta látványos nemzetközi karrierutat járt be a nemrég trióvá bővült, dark-doom-folkos The Devil’s Trade, és egyike lett a kevés magyar zenekarnak, amelyik már több, mint tíz Európa-turnét tudhat maga mögött; Dávid fellépett a Roadburn, a Brutal Assault, a Roskilde, valamint a Desertfest fesztiválokon, és olyan zenekarokkal turnézott együtt, mint az Alcest, az Amenra, vagy a Der Weg Einer Freiheit.

tdt_band_by_potographicpictures.jpgFotó: POtographicPictures.

Most újabb mérföldkőhöz érkezett a Devil's Trade, idén nyáron három rangos külföldi fesztiválra is meghívást kaptak, így a finn SonicRites és a Rasnov-erődnél megrendezett, romániai Rockstadt mellett Európa egyik legnagyobb metálfesztiváljának lineupját is színesíti Dávid zenekara, hiszen a francia Hellfest fellépői lesznek pénteken. A külföldi megjelenések mellett itthon a Fishing On Orfűn, a Kolorádón, a Campus Fesztiválon, valamint a Szigeten láthatja őket a közönség.

„AMI A LEGNEHEZEBB LELKILEG, AZ A LEGKATARTIKUSABB IS” – THE DEVIL’S TRADE-INTERJÚ

Augusztus végén lezárul egy hosszú, egyedülállóan sikeres időszak a Doomstar Bookingsnál, és ősztől egy új ügynökség, a Swamp Booking rosterének lesz tagja a zenekar (itt van például a Crippled Black Phoenix is, amelynek vezetője, Justin Greaves elhívta első európai turnéjára Dávidot). Ez egyben azt is jelenti, hogy barátságban elváltak az útjaik a Devil's Trade pályáját menedzserként sokáig egyengető Jakab Zolival.

Dávid a Vidékek vannak idebenn című negyedik lemezével szerepelt tavaly a Recorder címlapján, ami aztán az év végi listánkra is felkerült. Akkor nagyinterjúban beszéltük át, hogyan lett a Devil's Trade az ország egyik legexportképesebb zenei produkciója, miért kellett annyi év után trióvá bővülnie, és kell-e félnie a traumáiból táplálkozó zenésznek a terápiától. Dávid 2022-ben és 2023-ban is Jakab Zolival együtt mesélt a kedvenc aktuális zenéiről, a lemeztáskájába pedig itt néztünk bele, a The Call of the Iron Peakről írt kritikánk itt olvasható.

https://recorder.blog.hu/2024/06/25/uj_ugynokseghez_igazol_es_europa_egyik_legnagyobb_metalfesztivaljan_jatszik_a_the_devil_s_trade
Új ügynökséghez igazol és Európa egyik legnagyobb metálfesztiválján játszik a The Devil’s Trade
süti beállítások módosítása