Jamaicai és brit fellépők az idei Reggae Campen – Öt nap Jamaica Lakitelken

2024.06.25. 15:33, srecorder

borther_culture_1.jpg

Július 23. és 27. között öt napig jamaicai hangulat várja a fesztiválozókat Lakiteleken, a 21. LB27 Reggae Campen. A hazai reggae és ska zenekarok mellett Angliából Brother Culture és I-Tal Soup, Jamaicából Earl Sixteen, Anthony Locks, Daddy Freddy és Blackout JA érkezik.

A Reggae Camp békés, családias fesztivál, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői jönnek össze öt napra évről évre. A reggae legfontosabb üzenete a béke és szeretet, ezért a tisztelet és összefogás jellemző a rendezvény hangulatára. A fesztivált Lakiteleken, a Tőserdő Autóskempingben rendezik meg. Napközben a közeli Holt-Tisza a kirándulók kedvenc célpontja, míg a Tősfürdő strandon dj-k váltják egymást a medence mellett kialakított StrandSystemen.

A zenei program minden nap különlegességeket ígér: július 23-án a Super Starsky koncertje után, az LB27 SKA programjával nyitja a fesztivált: a műsor az 1987-1990 között írt Ladánybene 27-dalokból áll, amelyeket nemrégiben újra rögzítettek és Menekülés címmel albumon is kiadtak. MC Kemon, az Irie Maffia egyik frontembere saját zenekarával, a Kemonication Banddel lép fel, az estet az Európában élő jamaicai énekes, MC, producer Anthony Locks és a Budapest Riddim Band közös koncertje zárja, amelyen CéAnne és G Ras is fontos szerepet kap.

Másnap a koncertek sorát a Hangfoglaló Programiroda szervezésében két, az előző években a Ladánybene 27 által pártfogolt és mentorált banda indítja a napot. A szomszédos Kiskunfélegyházáról érkezik A Láma Dalai zenekar, őket a Zentán élő, a reggae-t a hip-hoppal és finom délvidéki ízekkel fűszerező Sin Seekas követi. Majd Copy Con érkezik a színpadra zenekarával, a Reggae Express Banddel. Az estét a tudatos szövegeiről, karizmatikus színpadi jelenlétéről és a pozitív üzenetek terjesztése iránti elkötelezettségéről ismert Brother Culture show-ja zárja.

Pénteken a Stabilfrazír, a RE-G és a Pannonia Allstars Ska Orchestra pörgeti fel a hangulatot. Majd két őrült jamaicai énekes-MC érkezik, akik már 2018-ban is felrobbantották a színpadot. Daddy Freddy és Blackout JA csúcsra járatják a reggae, dancehall, hiphop szövegelést és a közönség mozgatását.

A zárónapot a Szabad Élet roots reggae műsora indítja. Őket egy új hazai supergroup, a skás beütésű, pazar two-tone és new wave zenét játszó The Lubricators követi. A zenekar tagjai közt ismert hazai reggae-ska zenészek játszanak. A hazai reggae élet egyik legelkötelezettebb vidéki bástyája a miskolci Sky Fanatic zenekar, frontemberük Nahaj Pee, aki pozitív életfelfogásával a civil életében is képviseli a reggae üzenetét. Az estet a házigazda Ladánybene 27 zárja. Műsorukat 39 év tapasztalata, 14 albumról válogatott dalok alakítják. Kell egy ház, Fürdik a lelkem, Van még a Világon, Az élet más és még számtalan alapvetés Miksáéktól.

Az esti-éjszakai dub party-k a kemping erdős részében, egy kellemes tisztáson a DubYard helyszínen zajlanak majd. Az eredeti jamaicai hangzást speciális hangrendszer biztosítja majd. A helyszín fő fellépői a házigazda Dubapest HiFi legényége mellett, az Earl Sixteen (JAM/UK), I-Tal Soup-Peter Sunday (UK), Sena Dagadub, Selecta Red & Sister LT (NL), Haroon Ayyaz és Heartical Youth.

A fedett sátorban, a RaStage helyszínen akusztikus koncertek, jam sessionök, sound system party-k zajlanak majd, a fő fellépők és események: Marley Jam. Afrobreakz djembe show, Pulisound 15, RasTaphant feat Puli (Taxi Sound) riddim show & roots session (120’), G RAS backed by Tribal Soul Sound System, Ride Di Riddim party, CéAnne, Nahaj Pee, Bottah Rankin és Burkus König koncertek.

A Rasta Island helyszínen zenés, beszélgetős aktivitások várják az érdeklődőket, míg a Camp faluban előadások, dancehall táncoktatás, reggae workshop, Zöld Zóna teaház, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaikai, egyedi, kézzel készített fafaragások), gyermek játszóház színesíti a programot.

További információ a fesztivál honlapján: reggaecamp.com

https://recorder.blog.hu/2024/06/25/jamaicai_es_brit_fellepok_az_idei_reggae_campen_ot_nap_jamaica_lakitelken
Jamaicai és brit fellépők az idei Reggae Campen – Öt nap Jamaica Lakitelken
süti beállítások módosítása