Gibson és bőrdzseki – Feel-good tetőklip az Amber Smithtől: Over The Moon

2024.06.20. 10:26, srecorder

amber_sminth_imi_szeria-3cut.jpg

Az áprilisi, új Amber Smith-lemezről.

„Szövegileg nem feltétlen, de alapvetően ez egy könnyed dal, elég fülbemászó, lehetne rádiós single is, ha még lenne, aki angol nyelvű dalokat játszik. Ehhez passzolóan ilyen feelgood videó ez, egy tetőn gitározom meg énekelek az Instanttal pont szemben levő házon egy kora májusi szombaton a srácokkal. Gibson- és bőrdzseki-fetisisztáknak ajánlott :)” – írta a klipről Poniklo Imre, az Amber Smith frontembere.

2020-ban jött ki a megváltozott felállású – Faragó Tamás gitáros Londonba költözésével trióra fogyott – Amber Smith szimplán csak Record című nagylemeze, de annyira termékeny időszakát élte a zenekar, hogy másfél év múlva hozzácsaptak még egy vicces és kúl EP-t is (Superficial), és szinte rögtön elkezdték írni a következő albumot. A Once Upon A Time-ról itt, a Recorderen debütált az első szám, a beindulós-szerelmes What Do You Know About Love?, amelynek az énektémájához Iggy Pop adta az ihletet, április végén pedig a teljes album is megjelent.

„A legtöbb számnál a lemezen a koncepció a lehető legkevesebb akkord volt, ami így ezer év zenélés után sokkal nagyobb kihívás, mint hinné az ember. H, A, E dúr, ennyi” – mondta Poniklo az új albumról, ami Bátor Bence dobos szerint a legváltozatosabb lett az eddigi 9 közül. „Valóban, a három- vagy kétakkordosság nem jelent punkosságot: vannak kifejezetten könnyed, dallamközpontú számok, előkerülnek az indie rock különféle műfajai, megszólalásai a feszesre húzott posztpunktól a folk rockig” – írtuk róla a megjelenéskor.

Tavaly Poniklo másik zenekara, a gitárpopos Poster Boy is új lemezzel jelentkezett (Hooks), amit egy jó kis Illés-feldolgozással is megfejeltek: a Ne gondold is a Recorderen jelent meg.

 

Amber Smith a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Wéber Mónika.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/06/20/gibson_es_bordzseki_feel-good_klip_az_amber_smithtol_over_the_moon
Gibson és bőrdzseki – Feel-good tetőklip az Amber Smithtől: Over The Moon
süti beállítások módosítása