Time For This – Itt van Agebeat és Constant K nyári disco house slágere

2024.06.14. 10:37, srecorder

balazs_dani_2_fotot_keszitette_mult_roland.jpg

Testrabló táncosokkal, őrült tudósokkal és egy kis Axwell-nosztalgiával.

Két éve itt, a Recorderen debütált dj-producerként Kőváry Dániel, az édesapja előtt tisztelgő, Agebeattel közös filter house dallal. Azóta alapított kiadót, hozott ki görkoris diszkót, márciusban pedig az első EP-je (Hello My Name is Constant K) is kijött a tőle ismerős french electro, filter, funky és disco vonalon, amellyel vidám grúvokat és felemelő dallamokat csempészett az underground tánczenébe.

„Balázst (Agebeat) nagyon megfogta a Recorderen premierező EP-mről a Time for This c. szám basszustémája és kvázi csinált belőle egy nyári disco house slágert. A remix mellé felfért még egy extended, egy reprise és az eredeti verzió is, így pedig megszületett ez a 4 számos nyári kislemez. Balázzsal mindketten imádjuk Axwell Feel The Vibe klipjét, amiben Sofia Boutella táncol, a mi számunk is hajaz a kétezres évek eleji dance slágerek világára, én meg amúgy is akartam az EP-m többi számának klipet, így valahogy evidenssé vált, hogy ennek a remixnek kell klipet csinálnunk, hasonló képi világgal” – mesélte Kőváry Dani a friss megjelenésről, amelyhez végül Sztepanov Márkó rendezett videót.

„Alapvetően a disco house stílushoz köthető önfeledt, feel good hangulatot akartunk megteremteni, de én szerettem volna hozzáadni a saját filmes ízlésemet és ötleteimet egy minimális narratív szállal. Az őrült tudósos flashbacket baromi szórakoztató volt forgatni és a maga bizarrságában szerintem tök jól belepasszol a klipbe” – mondta Márkó.

„Márkó amúgy múlt héten a Friss Húson lett különdíjas egy vámpíros rövidfilmmel, és ebbe a projektbe is behozta a krézi ötleteit és a fantasztikus stábját. Pap Dini operatőr és Kovács Dávid vágó csavartak még a koncepción, előbbi nagylátószögű optikáivál, utóbbi különleges lassításokkal, vizuális trükkökkel. Nem mehetünk el szó nélkül Veres Miri táncos mellett sem, aki elképesztő energiákat adott az egész projekthez – Mirit amúgy pár napja az új Ivan & The Parazol-klipben (Dancer) is láttam, ez véletlen egybeesés” – tette hozzá Constant K.

Daniék kiadója, a Chat Boutique holnap, szombaton tart egy funkys-diszkós estét az Easy Art Space-ben (Facebook-esemény), vasárnap pedig a Pavilonban dj-znek (Fb-esemény). 

Ez meg itt az ihletadó Axwell-klip:

 

Constant K a Facebookon. Instagramon. Soundcloudon.

nyitókép: Mult Roland.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/06/14/time_for_this_itt_van_agebeat_es_constant_k_nyari_disco_house_slagere
Time For This – Itt van Agebeat és Constant K nyári disco house slágere
süti beállítások módosítása