most én vezetek – Itt a Ricsárdgír- és Tudósok-tagokból álló tigris szofi első EP-je

2024.04.29. 11:28, srecorder

tigrisszofi.jpg

Pár hete, stílusosan az elválásról szóló dallal debütált a tigris szofi, amit a Ricsárdgír két tagja alapított a Tudósok gitárosával a Budapest Park vécéje előtt állva. Most megérkezett az első tigris szofi EP is, a most én vezetek, amit pénteken élőben is bemutatnak az Akvárium Lokáljában.

Egy éve adta búcsúkoncertjét a Ricsárdgír, és bár akkor Zsirai András azt tippelte, hogy utána a gimis Beatles-tributezenekarát rántja majd össze, vagy ha valóra válik az álma, akkor a Lázár tesókban fog basszusgitározni, de inkább új bandát alapított a Gír egyik énekesnőjével, Borszukovszky Flórával. Vele játszottak már együtt több másikban is, például a pszichedelikus grunge popos Blue Tipsben, ahonnan jött velük a dobos Vincze Máté, ő hozta magával Hegedűs Ádámot billentyűzni, gitáron pedig a Tudósokból ismerős Gulyás Levente játszik. Ami azért is szép összefonódás, mert a Ricsárdgírt annak idején drMáriás karolta fel az elsők között – például ezzel a legendás kritikával, amit a bemutatkozó lemezükről írt.

„Andrissal 2013 óta zenélünk együtt különböző formációkban, szerettük volna ezt folytatni a Ricsárdgír feloszlása után is. Eddig csak angol nyelvű dalokat írtam a Ricsárdgírbe, illetve a Blue Tipsbe is, aminek nemcsak az volt az oka, mert könnyebb, hanem az is, hogy a magyar dalok szövegére jobban figyel a közönség, ezért úgy éreztem, hogy angolul könnyebb megnyílni keményebb témák esetén. Az EP dalai közül az éjszaka a leginkább kitárulkozó, édesapámról írtam. Az pedig külön stresszfaktor, hogy Mártondani után nem vagyok egyszerű helyzetben” – mesélte Flóra a most debüló EP dalairól, amiről az egyedült már hallhattuk, most pedig jött hozzá három másik. 

A tigris szofi élőben május 3-án debütál az Akvárium Lokálban, előttük a szörfrockos, mideast emós, zajos-punkos Beach Beach and the Boogey Mango és a debreceni-zuglói poszt-punk duó, a Kikeltető-döntős Lakótelep zenél. Az elővételes jegy egy doboz szofi ára, csapjatok le rá! Facebook-esemény, jegyvásárlás. Itt pedig minden dalukról mondanak egy mondatot:

sziaheló

A nagy klasszikus „szia cica, van gazdád?” típusú beszólások terápiás hatású feldolgozása, szigorúan az elkövető szemszögéből elemezve.

egyedül

Éjjeli magányos hazaút egy le nem zajlott buliból, szakítás valakivel, akivel sose jártál.

éjszaka

Amikor már biztos, hogy valakitől örökre el kell búcsúznunk, de mi még elkeseredetten kapaszkodunk a nap utolsó sugaraiba.

békakirály

Képzett nők elveszik a férfiak munkáját, de azért a spagettit is megfőzik, mert ők is ennének belőle.

 

tigris szofi a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Deim Balázs.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/04/29/most_en_vezetek_itt_a_ricsardgir-_es_tudosok-tagokbol_allo_tigris_szofi_elso_ep-je
most én vezetek – Itt a Ricsárdgír- és Tudósok-tagokból álló tigris szofi első EP-je
süti beállítások módosítása