Basszusnehéz ipari ambient a törékenységről – Premier! yibai: Hatch + Foster

2024.04.06. 09:09, srecorder

yibai.jpg

A japán elektronikus zenei legenda, Ryoji Ikeda szombati fellépése előtt mutatja be új anyagát yibai, amivel visszatér az EXILES berkeibe.

yibai a PTE MK Elektronikus zenei médiaművészet hallgatója. A hazai elektronikus zenei tehetségekre fókuszáló EXILES kiadónál jelent meg Rianás című bemutatkozó kislemeze, amelyet a BMC könyvtárában mutatott be először, a Recorderen pedig ezt írtuk róla: „néha kifejezetten szép, vagy akár kedves, máskor baljóslatú szintik találkoznak keményen kopogó dobokkal-basszusokkal, amik hol közelítenek a szabályosabb breakbeatekhez, hol szaggatottak, zaklatottak. A hangdizájn is jó, de igazán yibai drámai érzéke teszi hatásossá ezt a bemutatkozást.”

Az ambientes, ipari IDM-es EP-t máshol is jól fogadták, a megjelenés óta yibai fellépett az INOTA Fesztiválon és a brnói Kabinet Múz színpadán. Első albumát a szintén hazai temporary nites kiadónál adta ki Force Quit címen, amelynek hét száma hét különféle megküzdései mechanizmust járt körbe.

Új, Hatch + Foster című anyaga a sebezhetőség, felnövés (felnevelés) témáit tárja fel. yibai Ryoji Ikeda fellépése előtt, a Magyar Zene Házában, a Bartók Tavasz meghívására mutatja be az EP-t élőben, ma este, telt ház előtt. Facebook-esemény itt.

 

yibai az Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Címkék: premier exiles yibai
https://recorder.blog.hu/2024/04/06/basszusnehez_ipari_ambient_a_torekenysegrol_premier_yibai_hatch_foster_exiles
Basszusnehéz ipari ambient a törékenységről – Premier! yibai: Hatch + Foster
süti beállítások módosítása