Az év utolsó Mayberian Sanskülotts-koncertje a Magyar Zene Házában!

2023.11.19. 20:53, srecorder

mayberian08_2023.jpg

A legnagyobb Mayberian-slágerekkel és egy különleges kollaborációval készül november 24-ei Magyar Zene Háza-koncertjére az ország első számú dreampop és shoegaze zenekara, amin már a készülő lemezük hangulatában is elmerülhetünk – de másképp, mint gondolnánk.

A Mayberian Sankülotts már javában írja a 2022-es God Tiger Need Chemical Works folytatását, és bár új számokat még nem játszanak a Zene Házában, a koncepciót azért már előrevetítik. „Nem is olyan régen megkeresett minket Dominika, azaz dezsőclothes, hogy nagyon szívesen készítene nekünk fellépőruhát, és mivel nagyon tetszettek a munkái, és ahogy ő fogalmazott, „vibeolunk”, ezért úgy gondoltuk, hogy remek lenne, ha most az ő szettjeiben állnánk színpadra, hiszen remekül illeszkednek a következő, készülő lemezünk távolból csillámló, kissé nosztalgikus és naiv világát előrevetítő koncepciójába, amit egyéb vizuális elemekkel is igyekszünk majd megjeleníteni a színpadon” – mesélte a zenekar, amely a Zene Háza terére megálmodott, saját készítésű vizuállal készül a koncertre.

A szomorkás, szexi zenét álomszerű vokálokkal és izgalmas műfaji kitérőkkel játszó, slágeresen fülbemászó Mayberian Sankülotts Csordás Zita és Ballogh Gallusz duójaként alakult a 2010-es évek elején, de a korai, a 80-as évek undergroundját (a Bizottság mellett például a Csókolomot is) megidéző, lo-fi lemezeik után szép lassan igazi, ma már hatfős zenekarrá fejlődtek. Káposztásmegyerről egészen a spanyol Primavera fesztiválig jutottak, Akarat című daluk egyesek szerint a 2010-es évek legjobb magyar száma volt (és szerepelt A besúgó című sorozatban is). Legutóbbi lemezükkel a Recorder címlapjára is felkerültek, nagyinterjúnkban Zitáék őszintén meséltek arról, miért van autodidakta zenészként imposztorszindrómájuk, és hogyan újultak meg zeneileg az új albumukra.

„LAKCÍMKÁRTYÁVAL GITÁROZTAM SZÉPEKET” – DOROZSMAI GERGŐ A MAYBERIANRÓL

A Mayberian-legendárium szerint az egyik koncertjükön valaki révületbe esett, és felváltva sírt és szeletelt – hasonló hangulatú, darktáncolós bulira készülünk a Zene Házában is, amihez tökéletes alapozás idei koncertvideójuk, amit Budapest legnépszerűbb ázsiai piacán forgattak. Ezen az estén már a Mayberian új felállását láthatjuk, vagyis a Cataflamingóból ismerős Csiki Áron billentyűzik, és Andrásfay Laura basszusgitározik.

Mayberian Sankülotts
Helyszín: Magyar Zene Háza
Időpont: 2023. november 24. 19.30-21.00
Belépő: 3500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény. További infók.

https://recorder.blog.hu/2023/11/19/az_ev_utolso_mayberian_sanskulotts-koncertje_a_magyar_zene_hazaban
Az év utolsó Mayberian Sanskülotts-koncertje a Magyar Zene Házában!
süti beállítások módosítása