Ez lesz az év legizgalmasabb koncertje – jön az „új” Fear Factory

2023.11.10. 11:38, srecorder

ff-2023-1.jpg

Na jó, annyit finomítunk, hogy a legizgalmasabb azoknak, akik pár évtizede már követik a legkeményebb metálszínteret, és az itt megkerülhetetlen, nemhogy stílusteremtő, de a stílusát gyakorlatilag egyedül művelő, 33 éves amerikai Fear Factory-t.

A szövegeiben legtöbbször sötét sci-fiket megénekelő, a thrasht indusztriális hangzással, matekmetállal, groove-val, némi elektronikával és a műfajtól szokatlanul sok tiszta énekkel vegyítő, brutálisan gyors, iszonyúan éles hangúra kevert dobtémáiról és riffjeiről ismert együttes lényegében teljesen megújulva érkezik Budapestre, a Barba Negrába november 22-én.

A megújulás persze a lehető legszebb szó, amit a helyzetre találni lehet, de az optimizmus indokolt. Ugyanis a körülményeket ismerve ennél minden csak rosszabbra futhatott volna ki: az együttes két alapítótagja és vezetője, az énekes Burton C. Bell és a gitáros Dino Cazares évek óta voltak haragban, a hírek szerint volt, hogy össze is verekedtek, perre mentek egymással az együttes és a dalok jogaiért, szóval a világon minden megtörtént, aminek sosem kellene megtörténnie a kedvenc együtteseinkkel. A dolog vége az lett, hogy Bell kiszállt az együttesből (a „klasszikus felállás” többi tagját követve), Cazares viszont végül megjelentethette a hosszú ideje, még az énekessel felvett új dalokat, Fear Factory néven – ez a lemez lett a kifejezetten és (ilyen körülmények között) váratlanul erős Aggression Continuum. Csakhogy Cazares ott állt egymaga, nyertes perrel, de zenekar nélkül.

Ez a helyzet jutott mostanra odáig, hogy újra létezik és a hírek szerint kirobbanó formában van a Fear Factory: hosszú idő és 300 jelölt meghallgatása után találták meg az új énekest, az olasz Milo Silvestrót, a Fear Factory egyik legnagyobb fanját, aki korábban egy YouTube-videóban már azzal is feltűnt, hogy egymaga énekelte, gitározta és dobolta fel a Fear Factory egyik dalát, zseniálisan. Az új dobos pedig a coloradói Havok együttesből érkező Pete Webber lett. És többen azt állítják a nemrég indult turnéról: az új énekes élőben bizony néha leiskolázza a nagy elődöt. Hogy ez tényleg így van-e, azt november 22-én tesztelhetjük, a setlist alapján egy igazi, minden rajongó nedves álmába illő best of-koncerten. Előzenekar a két női frontembert felvonultató, amerikai thrasher Butcher Babies, az ukrán progmetálos Ignea és a brit dallamos death metalos Ghosts Of Atlantis.

Fear Factory
ElőzenekarButcher Babies, IgneaGhosts Of Atlantis
Helyszín: Barba Negra Red Stage (1211 Szállító u. 3.)
Időpont: 2023. november 22. 18.00-23.00
Belépő: 10900 Ft (elővételben), 12900 Ft (helyszínen)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/11/10/ez_lesz_az_ev_legizgalmasabb_koncertje_jon_az_uj_fear_factory_butcher_babies
Ez lesz az év legizgalmasabb koncertje – jön az „új” Fear Factory
süti beállítások módosítása