„Mi erre izgulunk” – Klippremier! Third Planet: Agent of Hope

2023.10.27. 09:47, srecorder

3rdplanet_withoutlogo.jpg

Galaxisok mélyére nyúl a progos, synth-rockos Third Planet: az Agent of Hope egy olyan lényről szól, akinek a bolygója egy tragédia következtében elpusztul, ezért el kell hagynia otthonát. Az elmúlás tragédiája, csak kicsit másképp. Premier!

Bár a dal tartalmilag egy mese, az emberiség pusztító életmódja elé tart görbe tükröt. Mindezt nemcsak a dalszövegben, hanem a dal szerkezetében is érzékeltetni akarta a zenekar, ezért jelenik meg benne a káosz, az elmúlás, a megnyugvás, és így válik ez az egész egy kerek történetté. A dalt az Enter Shikarival is dolgozó Clint Murphy producerelte és mixelte, és a nashville-i Sterling Sound Studióban maszterelték.

„Nem jellemző ránk, hogy gyorsan írunk számot, ezen a dalon is dolgoztunk pár hónapot, és ez épp Máté pattogós, tizenhatodos lüktetésű gitártémájából indult. A dalszerkezet sem szokványos, és amúgy is szeretünk formailag elhatárolódni a hagyományos szerkezetektől, mi többek között erre izgulunk, és az Eyes Wide Open óta ez a legnehezebb és legösszetettebb dalunk, amit mindig kihívás jól eljátszani. De hát mit lehet tenni, imádjuk magunkat próbára tenni!” – mondta Bernáth Kornél, a zenekar frontembere.

A hozzá készült klipet a zenekar basszusgitárosa, Jakus Dániel rendezte, vágta és utómunkázta, így még személyesebb lett a videó. „Szeretek olyan dolgokat csinálni, amit még soha előtte, így lettem basszusgitáros a zenekarban és így utómunkáztam a klipet” – mesélte. A videó a fóti homokbányában forgott, ami nem ismeretlen helyszín klipesek között, de kevés zenekar áll neki forgatás után snowboardozni a homokdűnéken.

Az új dal elhangzik majd október 31-én az Instantban, ahol a zenekar az 5. születésnapját ünnepli egy jó halloweeni koncerttel. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

A THIRD PLANET ELSŐ NAGYLEMEZÉRŐL, A T-0-RÓL ITT ÍRTUNK.

 

Third Planet a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/10/27/klippremier_third_planet_agent_of_hope
„Mi erre izgulunk” – Klippremier! Third Planet: Agent of Hope
süti beállítások módosítása