Nem késtél le róla: január végéig látogatható a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

2023.10.25. 12:38, srecorder

fejlec_20230124_1024398_-805x470.jpg

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2024. január 21-ig látogatható a Zene Háza időszaki kiállítása, a Nekünk írták a dalt!A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat, amit év eleje óta közel 45 ezren látogattak meg.

A tárlat a magyar popzene első bő három évtizedén vezeti végig a látogatókat olyan kreatív, interaktív megoldásokkal, amelyek játékosan vonják be őket a felfedezésbe. A kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak kiemelkedő előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire és legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat,  a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

A tárlat meghosszabbításával folytatódnak a Zene Háza népszerű kapcsolódó programjai is. Az idei évben a Kiállítás Exkluzív vendége lesz Vincze Lilla, valamint az LGT legendás zenészei, Solti János és Karácsony János, jövőre pedig Pajor Tamás is. További infók a MZH honlapján.

fotó: Fényes Csaba / Magyar Zene Háza

https://recorder.blog.hu/2023/10/25/nem_kestel_le_rola_januar_vegeig_latogathato_a_magyar_zene_haza_poptorteneti_kiallitasa
Nem késtél le róla: január végéig látogatható a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása
süti beállítások módosítása