Zsigerien nyers és végletekig nihilista. Tube Alloys: Magnetic Point (lemezkritika)

2023.10.18. 11:03, FRecorder

tubealloys.jpg

Egy kiválóan felépített, brutálisan erős bemutatkozó anyaggal érkezik a Tube Alloys. Ez a kritika először a Recorder magazin 108. számában jelent meg.

Az nem számít újdonságnak, hogy Los Angeles-re érdemes odafigyelni, az ottani színtér ugyanis évek óta sorra dobja a felszínre a jobbnál-jobb zenekarokat, többnyire olyanokat, akik mindenféle régi műfajokon találnak új fogást. Az elsőlemezes Tube Alloys is ezt a sort bővíti. Ráadásul hogyan!

Habár a lemezhez mellékelt promószöveg a Wire és This Heat féle art-punk / post-punk zenekarokat emlegeti hatásként, de ez az irány inkább csak az utolsó pár számban tettenérhető, ahol kicsit visszavesznek a tempóból. Addig viszont a klasszikus angol punkot vagy éppen a The Horrors debütalbumát idézően átütő, sötét, zsigerien nyers és végletekig nihilista hangzás jellemzi az anyagot.

És ha esetleg az elsőgenerációs angol punk hatása nem lenne elég egyértelmű amúgy is, akkor az album felvezető kislemezére bedobták a Buzzcocks-klasszikus Breakdown feldolgozását, ami szintre észrevétlenül simul be a saját dalaik közé. Az egyetlen dolog ami kicsit megtöri az album ívét, az a pár, ide-oda elszórt, inkább intrókra emlékeztető, értelmezhetetlen filler.

magnetic.jpgElőadó: Tube Alloys

Cím: Magnetic Point

Megjelenés: 2023. szeptember 1.

Kiadó: La Vida Es Un Mus

Műfaj: (post)-punk

Kulcsdal: Mall Trollers

 

 

9/10

Frank Olivér

https://recorder.blog.hu/2023/10/18/zsigerien_nyers_es_vegletekig_nihilista_tube_alloys_magnetic_point_lemezkritika
Zsigerien nyers és végletekig nihilista. Tube Alloys: Magnetic Point (lemezkritika)
süti beállítások módosítása