Látatlan tájak – önálló kiállítás és új szólólemez Kézdy Lucától

2023.10.16. 11:28, srecorder

kezdyluca2023.jpg

November 9-én nyílik meg a sajátos hegedűjátékáról és nyughatatlan kísérletező kedvéről ismert Kézdy Luca első önálló kiállítása, az Unseen Landscapes. Ugyanezzel a címmel ráadásul egy szólólemezt is kiad, amiről a Recordernek mesélt először.

„A kovid alatt kezdtem festeni, mostanra lassan három éve, hogy a mindennapjaim része lett. Először nagyon bátortalan dolgokat csináltam és most is nagyon keresgélek még, de már körvonalazódik valamennyire az az irány, ami érdekel. Alapvetően absztrakt tájképeket festek, belső képeket, érzeteket, innen ered a cím is: Unseen Landscapes” – mondta Luca. „Az önálló kiállítás gondolata már bennem van egy ideje, erre Rajtmár István a budai Ady25 Galéria tulajdonosa adott lehetőséget még tavasszal. Azóta a kiállításra dolgozom, szerettem volna egy egységes anyagot összeállítani. Nagy megtiszteltetés, hogy a kiállítást Körber Ágnes művészettörténész fogja megnyitni.”

„VICCES VOLT MAGAMMAL DUÓZNI” – KÉZDY LUCA AZ ELSŐ SZÓLÓLEMEZÉRŐL

A kiállítással szinte egy időben megjelenő szólólemez is absztraktabb lett az előző albumhoz képest, hosszan, lassan épülő hangulatok, tágas terek jellemzik – ugyanúgy, ahogy a képeket is. „Emiatt éreztem, hogy releváns az azonos cím, időben, térben és gondolatilag is közös tőről fakadnak, közös időszakot képviselnek” – mondta Luca, aki tavaly hozta ki első szólólemezét Home címmel, amin tőle meglepően populáris dallamok is helyet kaptak.

unseen_landscapes_cd.jpg

A kiállításmegnyitó november 9-én 18 órakor az Ady25 Galériában lesz, pár nappal előtte pedig az album is megjelenik a Hunnia Records gondozásában, elsősorban DSD formátumban, de az online felületeken hagyományos felbontásban, limitált példányszámban pedig CD-n is elérhető lesz. A lemezbemutató koncertnek az Opus Jazz Club ad otthont november 17-én 20 órától. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. És ha ez nem lenne elég jó hír, Luca december 13-án triójával, a Santa Diverrel játszik a Magyar Zene Házában, ahol megünneplik, hogy ötödik lemezük, a Recorderen debütált Morning Air végre megjelent vinylen is. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

CSENDES, JÁTÉKOS NYUGALOM – A SANTA DIVER ÚJ LEMEZÉRŐL

Luca idén augusztusban, egy bensőséges hangulatú stúdiókoncerten vette fel az új lemez, az Unseen Landscapes anyagát, kis létszámú közönség előtt, amibe bele is nézhetünk Baltay Levente videójában:

 

Ez pedig egy kollázs Luca festményeiből:

gridart_20231011_095618522.jpg

nyitókép: Bugár Máté

https://recorder.blog.hu/2023/10/16/latatlan_tajak_onallo_kiallitas_es_uj_szololemez_kezdy_lucatol
Látatlan tájak – önálló kiállítás és új szólólemez Kézdy Lucától
süti beállítások módosítása