„Fele csak a fele a tiéd” – Magyarradar + klippremier! A Flirt: Szemekék

2023.10.13. 08:56, srecorder

a_flirt.jpg

Egy éve megnyerte a Fülesbagoly tehetségkutatót, idén pedig első nagylemezével készül a progresszív pop-rockos A Flirt, amelynek új dalához az ék-frontember és Trillion-gitáros Lee Olivér budaörsi stúdiójában forgattak képregényes animációval megszórt klipet.

Mikor indult? 2022 tavaszán debütáltunk az első koncertünkkel.

Hol indult? Budapestiek vagyunk mindannyian, itt hozott minket össze az underground élet.

Tagok, hangszerek: Szarka Eszter (ének, billentyű), Kolosai Ferenc (gitár, vokál), Csik Tamás (basszusgitár), Tolnai Pál Tamás (dob).

Stílus: Tagadhatatlan inspirációink származnak a rock és a jazz elemeiből, szóval mondjuk, hogy kísérletezős pop-rock.

Hatások: Pat Metheny, Arctic Monkeys, Kurt Elling, The Reign Of Kindo, The Mars Volta, Kispál, Cage The Elephant, Gregory Porter.

Kiadó: Szerzői kiadás.

Történet: A zenekar gondolata még nagyon távol volt, amikor az első dalkezdemények megszülettek, napokig ültem a zongoránál, és éreztem, ahogy az a rengeteg mondanivaló, ami felgyülemlett bennem, egyszer csak utat tör magának. Ekkor jött a képbe Kolosai Fecó, aki első körben a hangszerelésben segített, hogy szólóelőadóként elindulhassak. Viszont annyira megtetszett Fecónak a helyenként indokolatlan/furcsa zenei gondolkodásom, hogy kitaláltuk, hogy zenekart alapítunk. Ekkor jött a képbe Csik Tamás, aki amellett, hogy zseniális basszusgitáros, iszonyat jó szövegeket is ír. A végleges formánkat 2023-ban értük el, amikor Pali csatlakozott hozzánk. (Eszter)

Megjelenések: 2022 - Ragadd Meg! (single), Főpróba Live Session, 2023 - Petőfi Akusztik, Elfogyott a Türelem (single, klip), Szemekék (single, klip).

Küldetés: Minél több zenélés.

Jövőkép: Bízunk abban, hogy lehetünk egy olyan színfolt az itthoni zenei életben, ami új tereket nyit. Szeretnénk co-headliner szintre jutni hazai fesztiválokon, nagyobb klubokban. Magyar közönségnek szeretnénk magyar zenét játszani, számunkra nagyon fontos, hogy az anyanyelvünkön szólítsuk meg a közönségünket.

Mellékprojektek: -

Szexepil: A flört életérzés.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Amikor a közönség velünk tombol és énekel.

A Szemekék c. új dalukról: Az ellenállhatatlan kék szemek és a felelőtlen, kalandos éjszakák kockázatos kombinációk. Először egy keserédes dallamvilág született meg, és ez inspirálta a dalszöveget, ami gyakorlatilag egy történetet mesél el. Az Elfogyott a türelem saját rendezésű klipje után, ezen a vonalon továbbhaladva, most Lee Olivér budaörsi studiójában forgattunk. Ez a dal az előfutára a novemberben megjelenő első albumunknakCsábító , melynek címe: Most Az Egyszer.

A lemezt december 2-án a Turbinában mutatják be, ahol a The Pontiac játszik előttük ezúttal kétfős, akusztikus felállásban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

A Flirt a Facebookon. Instagramon.

fotó: Temesi Ádám.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/10/13/_fele_csak_a_fele_a_tied_magyarradar_klippremier_a_flirt_szemekek
„Fele csak a fele a tiéd” – Magyarradar + klippremier! A Flirt: Szemekék
süti beállítások módosítása