Budapesten is lesz Middlemist Red-búcsúbuli – Itt az idei Reflektor fesztivál teljes programja

2023.10.04. 11:48, srecorder

298764382_495738975695719_3977043894821384601_n.jpg

Újabb előadókat jelentett be a Reflektor fesztivál, ami a tavalyi debütáló év után idén a Dürer Kertbe költözik egy estére november 16-án. A poszt-punkban utazó londoni Shame mellett itt lehet utoljára elcsípni a búcsúkoncertet adó Middlemist Redet, de érkezik a Galaxisok, a Hocuspony, a Hiúz, a Denevér és a kisbetűs ünnepnapok. Jegyek elővételben kaphatóak a Tixa oldalán.

A hazai neo-psych hullám legmeghatározóbb zenekara, a Middlemist Red egy évtizedes karriere alatt a magyar fesztivál színpadok nélkülözhetetlen fellépője lett. Túlzás nélkül mondható, hogy egy egész generáció nőtt fel a zenéjükön és számtalan zenekarra voltak nagy hatással itthon (többek közt a Carson Comára is). Ezért is volt különösen fájó hír, amikor idén februárban bejelentették, hogy bizonytalan időre visszavonulnak, de szerencsére sikerült a Reflektorra még egy utolsó koncert erejéig előcsalogatni őket, hogy a Fishing on Orfűn és a Művészetek Völgyében tartott bulik után, a fővárosban is méltóképpen búcsút vehessenek a közönségüktől.

„Az elmúlt két hónapban záporozó üzenetek hatására úgy éreztük, hogy valóban sokat jelentene nekünk is, illetve reméljük nektek is, ha még egyszer utoljára színpadra állnánk Budapesten is. Most pedig már biztosan mondhatjuk, hogy mi is ott leszünk az idei Reflektor fellépői között. Plusz adalék, hogy azzal a SHAME zenekarral fogjuk co-headlineolni az estét, akik mindannyiunk életében egész meghatározó szerepet töltöttek be egy időszakban, így tényleg egy méltó lezárása lesz az elmúlt évtizednek ez az este” – mondta a zenekar.

Az idén tízéves Galaxisok legalább húsz év kísérletezést sűrített létezésének első évtizedébe, a Cseh Tamás és a Neutral Milk Hotel által ihletett tábortüzes daloktól az álomszerűen fátyolos indie-slágereken és zongorás balladákon át a tropicaliáig vagy a posztpunkig. Ez azt jelenti, hogy Szabó Benedek, Sallai László, Günsberger Ákos és Bradák Soma bátran válogathat az – egyelőre – hétlemeznyi életmű anyagából az éppen aktuális koncertnek megfelelően. Ez a Reflektoron is így lesz, így biztosan elhangzik majd néhány olyan szám is, amit évek óta nem hallhattak a koncertre járók.

Eszelős sebességű, fuzzban úszó riffek, négyszólamú vokálok és magyar szövegek, ez a HOCUSPONY, akik az idén áprilisban bemutatott új EP-jüket is hozzák a Reflektorra. A Hiúz István Geri és Hegyi Olivér indie rock duója. Sok év szünet után tértek vissza a dallamosabb, Félig szabad című felemelő hangulatú LP-jükkel, ami számos 2022-es év végi listán szerepelt (köztük a Recorderén is). A kisbetűs ünnepnapok zenéjének kiindulási pontja az alternatív rock, de a fiatal banda gond nélkül kalandozik el számtalan más stílus felé is, legyen az akár jazz, latin vagy a 60-70-es évek beatzenéje. A Csepel-Chile tengelyen alakult basszusgitár-gitár duó, a Denevér zárja végül a koncertek sorát a poszt-punkot és new wave-et egy kis dreampoppal vegyítő zenéjükkel.

A koncertek után a We Wanna Be Forgotten Kollektiva DJ-zik majd a Fotelbárban, a Kisteremben pedig Sierra Delta, vagyis Deli Soma és Ürögdi Ábel a Middlemist Redből pakolják majd kedvenc zenéiket. Jegyek elérhetőek a Tixa felületén.

Reflektor fesztivál a Facebookon.

https://recorder.blog.hu/2023/10/04/budapesten_is_lesz_middlemist_red-bucsubuli_itt_az_idei_reflektor_fesztival_teljes_programja
Budapesten is lesz Middlemist Red-búcsúbuli – Itt az idei Reflektor fesztivál teljes programja
süti beállítások módosítása