Csütörtökön Choke Chain és Odonis Odonis az A38 Hajón!

2023.09.25. 10:24, FRecorder

000a38choke.jpg

A kanadai Odonis Odonis könnyed alterrocktól a punkon át az industrial csapatásig terjedő totális eklektikája találkozik az A38 fedélzetén az amerikai Choke Chain nyers EBM zúzdájával, mi pedig összefoglaljuk, miért esélyes, hogy ez lesz az őszi klubszezon egyik legerősebb koncertje.

Mark Trueman szólóprojektje, a 2020-ban elstartolt Choke Chain pár év alatt az EBM revival hullám egyik meghatározó képviselőjévé vált, amiben nagy része volt annak is, hogy míg a klasszikus EBM-hangzás a kiindulási alap számára, az énekstílusára és valamennyire a zenére is érezhetően nagy hatással volt a hardcore és a punk is, kiemelt helyen az angol anarcho-punk alapvetés Rudimentary Penivel. A végeredmény pedig egy szélsőségesen nyers, elemi erejű hangzásvilág, ami (szintén tipikusan punkos elemként) tökéletes csatorna mindazon frusztrációknak a kiadására is, amelyek a szövegekben központi szerepet kapó politikai és társadalmi problémák miatt gyűltek fel az emberekben. A projekt három EP-n keresztül csiszolgatta azt a végtelenül lecsupaszított hangzást, ami a múlt héten megjelent, brutálisan erős első nagylemezzel (Mortality) ért a csúcsra. A hírek szerint a mostani EU-turnénak is ez az album lesz a gerince, max. egy-két régi dallal kiegészítve.

Azt est fő fellépője, az Odonis Odonis jó tíz évvel korábban kezdte a pályát, és bár zeneileg részben szintén az industrial felől jönnek, ez náluk mindössze töredéke az elképesztően eklektikus hangzásvilágnak, ami szó szerint számról számra változik. Előfordul táncolhatóbb fajta industrial veretés is, persze, de emellé ugyanúgy akad indie/alterrock, szintipop, darkwave és post-punk is, sőt hol surf-rockba, hol David Lynch-filmzenéket idéző melankolikus elszállásba oltott, már bőven a pop határát súroló dalok is simán beleférnek náluk. A Dean Tzenos vezette, jelenleg kéttagú projekt eddig öt nagylemezt hozott össze, a legutóbbit (Spectrums) 2021-ben, és ezek mindegyike egy kiszámíthatatlan, minden kanyarban új meglepetéseket tartogató zenei utazás – remélhetőleg a koncert is ugyanezt az élményt adja majd.

Ez a kombó már így is nagyon izgalmasnak ígérkezik, de ha esetleg még mindig nem lenne elég, akkor még ott lesz előttük a tripes industrial technoban utazó hazai LivingTotem is. Mindez most csütörtökön, az A38 Orrstúdiójában este nyolctól!

Odonis Odonis (CAN), Choke Chain (US), LivingTotem (HU)
Helyszín: A38 Hajó Orrstúdió
Időpont: 2023. szeptember 28. 19.30
Belépő: 3900 Ft (elővételben), 4900 Ft (helyszínen)
 Facebook-esemény. Jegyvásárlás.

https://recorder.blog.hu/2023/09/25/csutortokon_choke_chain_es_odonis_odonis_az_a38_hajon
Csütörtökön Choke Chain és Odonis Odonis az A38 Hajón!
süti beállítások módosítása