Barabás Lőrinccel startol az Electric Bál a MáraiKultban

2023.09.22. 12:10, srecorder

377546574_694073682743522_5738472019544553469_n.jpg

A mindig innovatív Barabás Lőrinc szettjével indul szeptember 29-én a MáraiKult új bulisorozata, az Electric Bál, ahol igényes, minőségi zenékkel tudjuk elindítani vagy éppen befejezni a péntek estét.

Barabás Lőrinc az ország egyik legkreatívabb trombitása, zenéje a jazz, a pop és az elektronika egészen egyedi fúziója. A kétezres években nagy népszerűségre tett szert a popos-grúvos Barabás Lőrinc Eklektrickel, ami az ország egyik legjobb bulizenekarává nőtte ki magát a hiphopos, szkreccselős, jazzes stíluskeverésével, de elképesztően jó fúziós zenét játszik a pár éve megújult Quartetjével is. Barabás Lőrinc külföldön is keresett zenész, járt már a Montreux-i Jazz Fesztiválon, és olyan előadókkal is osztozott a színpadon, mint a Thievery CorporationBonobo vagy Erik Truffaz.

A műfajok és stílusok határait bátran átlépő trombitás mostanában is elnyűhetetlenül aktív, improvizál a Random Szerda kereteiben, adott ki szólólemezt Barabás Lőrinc Live Act néven (algorhythms), és még szimfonikus darabot is írt. A MáraiKult – Márai Sándor Művelődési Házba elektronikus produkcióval készül, amelyhez trombitáján kívül billentyűs hangszereket, loopert és egyéb hangmodulátorokat is használ. Bravúrosan felépített szólószettjével, hipnotikus, repetitív ritmusaival egészen más dimenziókba utaztat, az élményt pedig Biljarszki Maxim vetítése teszi majd teljessé.

A MáraiKult Electric Bálja egy olyan warm-up helyszín, ahol izgalmas, minőségi zenékkel tudjuk bedurrantani vagy éppen befejezni a péntek estét. Dresszkód is van, "elegáns", de a szervezők reményei szerint ez is segít majd abban, hogy jobban ráhangolódjunk a különleges zenei élményre.

Electric Bál: Barabás Lőrinc Solo
Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (Budapest, 1013, Krisztina tér 1.)
Időpont: 2023. szeptember 29. 19.00
Belépő: 3500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/09/22/barabas_lorinccel_startol_az_electric_bal_a_maraikultban
Barabás Lőrinccel startol az Electric Bál a MáraiKultban
süti beállítások módosítása