Megpróbálhatod elégetni, eldobni, elásni, ez a fájdalom mégis veled marad – Klippremier! boebeck: 8

2023.09.07. 10:58, srecorder

boebeck8_still04.jpg

Valószínűleg sokan tudnak majd rezonálni boebeck új videójával, ami az 8 című dalára forgott. A tavaszi bemutatkozó lemez nyitánya egy erőteljes trauma feldolgozhatatlanságáról beszél, olyan sebekről, ami évek múltán sem gyógyulnak, nem gyógyulhatnak be teljesen.

Márciusban jött ki (és itt, a Recorderen debütált) boebeck első albuma, amellyel elfoglalta helyét az utóbbi pár évben felbukkant hazai dalszerző-énekesnő generáció legizgalmasabb tagjai között. „Már a korábbi dalokban is lehetett érezni, hogy boebeck a kezdeti, éteri, kicsit minimalista, szintis-éneklős szóló dalszerzős stílustól kezd elmozdulni a teltebb, zenekarosabb hangzás felé, de ez mostanra, a már fix kísérőzenekarral felvett első albumra teljesedett ki igazán” – írtuk kritikánkban.

Az új videóban zaklatott képsorokat látunk, a fekete-fehér beállítások még akkor is hatásosak, ha az ember nem figyel a dalszövegre. Boebeck cím nélküli első lemezéről ez a második dal, amely klipet kapott, és egyúttal ez az, ami itthon is rádiós rotációba került a megjelenését követően. A videót Bátori Gábor Jim, azaz sinco készítette. „Ez a szöveg született meg a legkönnyebben az albumról – szinte minden éjjel álmodni szoktam, és egy reggel úgy esett, hogy emlékeztem egy teljes beszélgetésre álmomból, ami aztán keveredett mindenféle rossz emlékkel kamaszkoromból” – meséli a dal kapcsán Boróka.  „Ezek a múltbeli fájdalmak nem dolgozódnak fel azáltal, hogy beszélsz vagy énekelsz róluk, de jó érzés, amikor a sok szomorúság képes előhozni egy ilyen dalt.”

Az 8 a lemez és a koncertek egyértelmű érzelmi tetőfoka, és egyúttal az énekes-dalszerző zenekarának evidens létezővé érése is egyben. A boebeck március óta ugyanis már nem Andl-Beck Boróka egyszemélyes projektje, az idei lemezbemutató koncerteket zenekari felállásban (Andl-Beck Boróka – zongora, ének; Dencs Dominik – dobok; Galgóczi Olivér – gitár; Széll Tamás – basszusgitár) adták.

BOEBECK KEDVENC ZENÉI 2021-BŐL ÉS 2022-BŐL

A zenekar az új anyaggal koncertezett az ország nagyvárosaiban (Budapest mellett többek között Pécsett és Szegeden), játszottak a hazai zenei fesztiválok többségén (Sziget Fesztivál, Művészetek Völgye, Ördögkatlan Fesztivál, Fishing on Orfű), valamint bemutatkozhattak a ljubljanai MENT showcase fesztiválon. Az album első klipes dala, az ocean több mint tíz európai rádió programjába került be. A nemzetközi építkezés következő lépcsője szombati koncertjük lesz a Waves Vienna programjában, ahol idén a Carson Coma is fellép magyar delegáltként.

„AZ ÉLMÉNY, AMIKOR RÁISMERSZ, HOGY SEMMI SEM SIKERÜLT, AMIT ELTERVEZTÉL” – BOEBECK-INTERJÚNK

 

boebeck a Facebookon. Instagramon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/09/07/megprobalhatod_elegetni_eldobni_elasni_ez_a_fajdalom_megis_veled_marad_klippremier_boebeck
Megpróbálhatod elégetni, eldobni, elásni, ez a fájdalom mégis veled marad – Klippremier! boebeck: 8
süti beállítások módosítása