Sisi, Hundred Sins és Lil Frakk zsűrizi a fiatal rappereket - Szeptember első vasárnapján indul a McDonald's Budapest Open Mic!

2023.09.03. 10:00, trecorder

furjesv_openmic_2023_sajtotaj-0936.jpg
(X) Közel 200 jelentkező adta be nevezését a szeptember 3-án, vasárnap délután 5-kor induló Budapest Open Mic rendezvénysorozatra, amely elsősorban feltörekvő rap- és trapelőadóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget nyolc héten át, megannyi nyeremény társaságában. A Subkult Production által szervezett BOM nem egyszerűen egy újabb tehetségkutató, sokkal inkább egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való
első találkozásig  és azon túl. 

Mint ahogy az augusztus 30-i sajtótájékoztatón kiderült, az idei McDonald's Budapest Open Mic eseményei szeptember 3-án indulnak és tartanak nyolc héten át minden vasárnap délután Budapest legszebb teraszán, a pesti alsó rakparton,  a Város és Folyó Egyesület (Valyo) szervezésben létrejött RakPARTon  és a Viadukt Teraszon. A versenyen való részvétel előnevezéshez kötött, de a versenyt követő bulikon mindenki szabadon mikrofont ragadhat.

A versenyzők produkcióit idén a színtér leginkább felkapott újgenerációs hármasa zsűrizi:
Sisi, a magyar hiphopba berobbant üde színfoltja, aki a Spotify Equal Hungary nagyköveteként már a New York-i Times Square óriáskivetítőjén is szerepelt, Lil Frakk, a hazai trap szcéna egyik legismertebb figurája, a Sávlekötő podcast házigazdája, valamint a titokzatos-maszkos producer, Hundred Sins, aki a fiatal feltörekvő zenei generáció legnagyobbjaival dolgozik együtt. 

A versenyen túl a teljes program még nagyobb szakmai fókuszt kap, ugyanis az open mic bulikat zeneipari workshopok előzik meg, ahol olyan témák kerülnek nagyító alá, amelyek elengedhetetlenek a zenei karrierépítéshez. Nyolc hét, nyolc alkalom, nyolc téma kerül terítékre, a szövegírás, -értelmezéstől kezdve, a zenei producer szerepén át a vizuális koncepcióig, a zenei terjesztésig, a menedzsment fontosságáig vagy akár a magyar hiphoptörténetig.

A menetrend:
17:00 - Zenei workshopok - A szöveg
Mitől működik egy szöveg? Mitől marad fent? Mitől válik megjegyezhetővé? Milyen irányok vannak a rapszövegeken belül? Mik a legfontosabb inspirációs források (irodalmi szöveg,
közélet, külföldi előadók stb.)? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatunk vasárnap a Viadukt Teraszon vendégeinkkel, Závada Péterrel, Sisivel, Co Lee-val és Gegével, hogy közelebb kerüljünk az egyéni, tömegből kiemelkedő szöveg titkához.

19:00 - Az első selejtező
Az első vasárnapon húsz versenyző lép egymás után a színpadra.

21:00 - Open mic
A buli nem áll meg! Akik nem vállalnak versenyt, de szívesen megmutatnák tehetségüket, most itt a lehetőség. Csatlakozz hozzánk és szórakozzunk együtt!

Az  Akváriumban novemberben megrendezésre kerülő díjátadó során derül ki, hogy ki a BOM közönségkedvence és a zsűri által legjobbnak ítélt előadója, akik a szponzorok jóvoltából értékes nyereményekkel, szakmai mentorációval, élő fellépési lehetőséggel, videóklippel, szponzorációs lehetőségekkel és egyéb szakmai díjakkal gazdagodnak.

Az idei program fő támogatója az idén 35 éves hazai McDonald’s, kiemelt szakmai együttműködő partnere a WMMusicDistribution, de a tavalyi évhez hasonlóan a Dorko és az Intermuzika Hangszerbolt is felajánlásával segíti az eseménysorozatot. 

RAKPART~2023

Idén nyáron, 2023 június 17. és október 23. között a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán, a Jane Haining rakparton hétvégente nincs autós forgalom, ezért pihenőparkot, ideiglenes közteret alakítanak ki, mely közelebb hozza az embereket a városi terekhez és a folyóhoz. A RAKPART~2023 a közösségről, a folyónkról – rólunk szól.

A RAKPART~2023 a Budapest 150 programsorozat keretében, a Fővárosi Önkormányzat, a Valyo - Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.

Az események pontos időpontjai és minden további információ elérhető a Budapest Open Mic hivatalos Facebook-oldalán, illetve egyéb social media felületein. 

 

https://recorder.blog.hu/2023/09/03/sisi_hundred_sins_es_lil_frakk_zsurizi_a_fiatal_rappereket_szeptember_elso_vasarnapjan_indul_a_mcdon
Sisi, Hundred Sins és Lil Frakk zsűrizi a fiatal rappereket - Szeptember első vasárnapján indul a McDonald's Budapest Open Mic!
süti beállítások módosítása