„Nagyon jó társaságban csinálhatom azt, amit nagyon szeretek” – a Carson Coma-crew a Carson Coma-családról

2023.08.06. 16:43, srecorder

354040652_825173352467393_698101450907129058_n.jpg

Szeptember elsejére minifesztivált szervez a Carson Coma a Budapest Parkba, és két színpadon hét olyan előadót vonultatnak fel, akikről úgy gondolják, még nagyobb figyelmet érdemelnének. A rendezvény a Mastercard támogatásával valósul meg.

A Carson Coma júniusban teltház előtt mutatta be a Budapest Parkban nemrég megjelent IV című nagylemezét – a koncerten a színpadkép is az album borítóját idézte fel. Talán nem is gondolnánk, hogy egy ilyen volumenű műsor megvalósításán mennyi ember dolgozik a háttérben, éppen ezért a Mastercard támogatásával megjelenő kisvideóban most a Carson Coma-családra, vagyis az együttest körülvevő crew-ra irányul a rivaldafény, akik elmesélik, mi mindent tesznek azért, hogy a közönség és a zenekar jól érezze magát. A kisfilm segítségével kicsit jobban megismerhetjük a stáb tagjait, és őszintén mesélnek arról, mitől lesz családias a légkör a turnén, miért olyan különleges ez a csapat, miközben azt is elárulják, hogy milyen a hangulat a turnébuszban.

A Carson Coma-család szeptember 1-jére még nagyobbá duzzad, tulajdonképpen meghívják vendégségbe a haverokat – ez egyébként nem az első akciójuk, hogy értékes, feltörekvő produkciókra hívják fel a közönségük figyelmét, hiszen évek óta turnéznak együtt fiatal tehetségekkel. „A Mastercard örömmel támogatja ezt a minifesztivált, hiszen a Carson Coma azt képviseli ezzel a rendezvénnyel, amire a Mastercard az utóbbi években különös figyelmet fordít: felkarolja azokat a feltörekvő innovatív tehetségeket, akiknek nincs lehetőségük eljutni egy szélesebb közönséghez, hiszen tech cégként pontosan tudjuk, hogy a magas minőség mellett, a célközönség bizalmából lehet csak építkezni” – mondta Rácz Anna, a Mastercard szenior marketing szakértője.

CARSON COMA: MÁR STRESSZESEBB BEMENNÜNK EGY PLÁZÁBA, MINT FELMENNI A SZÍNPADRA

Ezen az estén a Carson Comával tart a népzenei elemeket a pszichedáliával mesterien vegyítő Mordái; mindenki kedvenc szittya rappere, Dé:Nash; a saját zenei irányát csak fúziós ska-ként definiáló Hakumba; az egyszálgitáros dalait húsbavágóan őszintén prezentáló Hegedűs Józsi; a húzósan riffelő garázsrocker Hocuspony; a jazz-progresszív rock-indie-latin zenék furcsa tengelyén lavírozó kisbetűs ünnepnapok és a hazai jazz egyik izgalmas, fiatal hangja, a Nagy Emma Quintet. És ha mindez nem lenne elég, az este headlinerét, a Carson Comát reggelig tartó bulik követik majd: az évtizedek óta az ország elsőszámú indie partisorozatának számító Tesco Disco, illetve a pszichedelikus vizekre kalandozó Moonbase Patel Disco.

A Carson Coma augusztus 11-én, pénteken a Szigeten is fellép a Nagyszínpadon (ráadásul a tavalyinál jobb sávban, 17:30-kor), ősszel pedig a Budapest Showcase Hubon is játszanak, ahonnan az európai zenei piacok felé dobbanthatnak - ezekről és persze a szeptemberi minifesztiválról is elárultak kuriózumokat, amikor nemrég a Koncertsztorik podcastunk vendégei voltak. A beszélgetést a Spotify-on, a YouTube-on, és más ismert podcasthallgató appokban is meghallgathatod.

fotó: Komróczki Dia

https://recorder.blog.hu/2023/08/06/_nagyon_jo_tarsasagban_csinalhatom_azt_amit_nagyon_szeretek_a_carson_coma-crew_a_carson_coma-csaladr
„Nagyon jó társaságban csinálhatom azt, amit nagyon szeretek” – a Carson Coma-crew a Carson Coma-családról
süti beállítások módosítása