Fesztiválozz szeptemberben is a MOME és a Magyar Zene Háza közös buliján!

2023.08.01. 09:41, srecorder

intermezzo-fesztival2023.jpg

Pár hét, és véget ér a nyári koncertszezon, de ősszel sem maradunk fesztiválok nélkül. Szeptember elején a MOME diákjai gurítják a legnagyobbat, akik másodjára rendezik meg az Intermezzo Fesztivált a Magyar Zene Házában, ahol erotikus punk-jazzre, magyar Altin Günre, a Carson Coma kedvenceire és Henri Gonzo új zenekarára is bulizhatunk.

Tavaly szervezték meg először a MOME és Magyar Zene Háza együttműködésében az Intermezzo Fesztivált, amelynek célja, hogy a diákok közösséget építsenek a zene és a formabontó dizájnszemlélet mentén. A kétnapos fesztivált installációkkal és megkapó vizuálokkal is megspékelik, és ott lesz a budapesti underground apraja-nagyja. Henri Gonzo magyar nyelvű zenekarával, a Papírsárkányokkal játszik, amivel nagyon szerethető színt hoztak a magyar (art)popba. Finom pszichedélia, dús hangszerelés, fülbemászó dallamok és a hatvanas évekből átsugárzó művészfilm-hangulat: a Papírsárkányok zenéje elbűvölő utazás a Fran Palermo-frontember elméjében.

Ha buli, akkor Hakumbaaz izzasztóan jó koncerteket adó, 11 fős (!) zenekart a Carson Comás srácok is annyira csípik, hogy meghívták őket a minifesztiváljukra, de a Zene Házából sem hiányozhatnak. Az energikus, fúziós ska-t játszó Hakumba mindenféle világzenei irányzatba kever egy kis jazz-fusiont, szörfpunkot és bluesrockot; első lemezük nagyon pofás, koncertjük pedig mindig végtelen örömzenélés, amire nem lehet nem táncolni.

Az erotikus punk-jazzes Kinetic Erotic szintén az egyszerű, zsigeri tánczenét hozza közös nevezőre a komplexebb számokkal. Ők a jazzből kiindulva eljutnak a funkon, a be-bopon és az afrobeaten át egészen a mulatósig, és ez piszkosul szórakoztató. Itt lesz még a 2022 egyik legjobb hazai lemezét jegyző Nasip Kismet is, amit a népszerű török rockzenekar, a Seksendört gitárosa (Arif Erdem Ocak) alapított jobbnál jobb magyar nép- és jazz-zenészekkel. Úgy játszanak régi török slágereket, népdalokat és sajátokat, hogy az etnojazz is, pszichedelikus folk is, meg őrült nagy buli is.

Nagy megfejtésekre és groovy jammelésre számíthatunk a soktagú hari_dramától, amely Mushu Israel és Papp Mukunda Mátyás barátságára és zenei kémiájára épül, és folyton változó felállással őrzi a mindenre nyitott zenélés kreatív energiáit. A hari_drama alig egy-két év alatt lett a fiatal underground egyik legizgalmasabb formációja, amelynek kvintettkiadása idén már lemezzel is jelentkezett. Az Intermezzora ezúttal a hari_drama sʊl band hozza el az acid jazz, a neo-soul és a klasszikus pszichedélia egyedi varázsát.

A hiánypótló Human Ramen énekesnője, a MOME-n tanuló Bárány Judit ezúttal szólóban játszik szomorúan szép indie és emo számokat. A popos-alteros jazz-rockot vicces szövegekkel vegyítő Zækar tavasszal hozta ki első nagylemezétzenéjükben a keserű melankólia társul lendületes grúvokkal és alteres iróniával, de játszanak kivándorló-drum'n'basst és lustálkodós hiphopot is.

És persze táncos elektronikából sem lesz hiány: a Deep Glaze frontembereként ismertté vált Golecász Jorgosz elektronikus projektjében, a yorgosban klasszikusabb dallamos house-t hoz néhány meglepő trükkel, Klöpfler-Topor Tibor és Kovács Fülöp live actje, az Acideal természetesen acid technoval buliztat, és erős szettel készül a Terra Kontra bulisorozat és dj-csapat tartóoszlopa, a Blue Sun Radio társalapítója, Hanussen is. Az Uni' Beatstől pedig most is régisulis hip-hopra, future beatsre, jobbnál jobb basszuszenékre és egy kis house-pörgésre számíthatunk.

Intermezzo Fesztivál
Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Hakumba, hari_drama sʊl band, Nasip Kismet, Bárány Judit, Acideal, yorgos, UNI' beats, Kinetic Erotic, Zækar, Hanussen
Helyszín: Magyar Zene Háza
Időpont: 2023. szeptember 8-9. 16:00-23:59
Belépő: 6900 Ft (kétnapos bérlet)
Jegyek ide kattintva. Facebook-esemény. További infók.

https://recorder.blog.hu/2023/08/01/fesztivalozz_szeptemberben_is_a_mome_es_a_magyar_zene_haza_kozos_bulijan
Fesztiválozz szeptemberben is a MOME és a Magyar Zene Háza közös buliján!
süti beállítások módosítása