Ősszel Budapesten játszik az amerikai stoner legenda, az Unida

2023.07.25. 15:09, srecorder

unida.jpg

Igaz, John Garcia nélkül, de október 22-én a Gödörben lép fel az Unida.

Miután kivált a Kyussból, John Garcia énekes megalapította az 1997-ben az Ozzfesten is megforduló Slo-Burnt, majd amikor annak is vége lett, elment jammelni Arthur Seay gitárossal és Miguel Cancino dobossal, és hamar összehozták az UnidáDave Dinsmore basszusgitárossal kiegészülve.

A zenekar neve a spanyol "egyesült" szóból ered, mivel Garcia szerint ez tükrözi leghűbben az őket összekötő barátságot és hátteret, körülményeket, amiből a zenekar kibontakozott. Egy évvel alapításuk után már a svéd stonermester Dozerrel közösen jelentettek meg kislemezt, majd kiadták első albumukat Coping With The Urban Coyote címmel, melyről az If Only Two lett a legnépszerűbb dal. Második, Rick Rubin produceri felügyeletével készült albumuk, a The Great Divide adminisztratív okokból hivatalosan sosem jelent meg, viszont beszerezhető volt a koncerteken. Black Woman című daluk a Tony Hawk Underground videójátékba is bekerült.

2022-ben egy más felállásban alakultak újra: a Covid miatt elhalasztott európai turnéjukon már Garcia helyébe a Riotgodból ismert Mark Sunshine lépett, Dinsmore-t pedig Collyn McCoy váltotta basszusgitáron. A változtatások ellenére jó fogadtatásban részesültek, és Garcia is áldását adta a mostani felállásra. A Gödörben a bukaresti rock'n'roll/stoner Roadkill Soda is fellép előttük.

Unida (US)
Előzenekar: Roadkill Soda (RO)
Helyszín:
 Gödör Klub (1061, Király utca 50.)
Időpont: 2023. október 22.
Belépő: 3900 Ft (early bird), 4900 Ft (elővétel), 5900 Ft (a koncert napján)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/07/25/osszel_budapesten_jatszik_az_amerikai_stoner_legenda_az_unida
Ősszel Budapesten játszik az amerikai stoner legenda, az Unida
süti beállítások módosítása