„Az, hogy zúzhassunk a hangszeren” – Premier! The Hybrid Drummer Duo: NiSaGa

2023.07.12. 08:28, srecorder

the-hybrid-drummer-duo.jpg

Új, hard techno dal az élő elektronikában utazó The Hybrid Drummer Duotól. A hibrid dobszett és basszusgitár különleges megszólalásából kialakuló NiSaGa az első számuk, amióta a háromfős zenekarból duó lett.

„A The Hybrid Drummer Trióval (Szatmári 'Dure' György, Domonkos Gábor, Jancsovics Máté) 2018-ban elkezdtük feltérképezni a különböző elektronikus tánczenei műfajokat, hogy melyiket hogyan tudnánk élőben megszólaltatni. Ekkor drum and bass, trap és house dolgokkal kísérleteztünk, de egyre inkább a minimalista, a technósabb felfogás kezdett el érdekelni, ezért duó felállásra váltottunk Gabival. Ezzel ugyan limitáltuk a saját lehetőségeinket, de mégis közelebb kerültünk ahhoz a hangzáshoz, amit szerettünk volna megvalósítani” – mondja a The Hybrid Drummer nevet viselő Jancsovics Máté a felállás változásáról.

A techno felé nyitást pedig most a közönség is érezheti, az első dal, ami ebben a duó felállásban jelenik meg a stíluson belül az erőteljesebb zenékhez közelít. A NiSaGa inspirációjáról Máté ezt mondta el: „A most megjelenő NiSaGa című track egy hardcore technóba hajló cucc, ahol a tempó és az energia diktál. Főleg a basszusszintik és dobminták tekergetései inspirálták, és az, hogy zúzhassunk a hangszeren. Amikor voltam ilyen bulikban, abból nagyon sokat inspirálódtam, az ott lévő energiákat próbáljuk meg átadni hangszerekkel.”

A The Hybrid Drummer Duo mostani dala egy intenzívebb munka indulását jelzi, a sok zenekarból ismert páros folyamatosan új számokon dolgozik. Az alapvetően instrumentális zene egy különleges vokális részt kapott, de nem a megszokott módon, énekessel együtt dolgozva került rá az éneksáv. „A középrészben lévő énekes kiállás egy indiai énekoktató videóból van, gyakorlatilag indiai szolmizálást hallhatunk. Ezt manipuláltuk, máshová lett pitchelve, és az effektekkel is játszottunk. A NiSaGa egyébként egy novemberben megjelenő EP első dala, a többi szám ettől lassabb lesz valószínűleg.”

MINIMÁLIS HANGSZERELÉS, MAXIMÁLIS TÁNC – ILYEN A HYBRID DRUMMER DUO ÉLŐBEN

 

The Hybrid Drummer a Facebookon. YouTube-on. Patreon. Honlap.

fotó: Mészáros Áron

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/07/12/_az_hogy_zuzhassunk_a_hangszeren_premier_the_hybrid_drummer_duo_nisaga
„Az, hogy zúzhassunk a hangszeren” – Premier! The Hybrid Drummer Duo: NiSaGa
süti beállítások módosítása