Country-punk és pogó – Csütörtökön Slim Cessna’s Auto Club a Robotban!

2023.07.05. 12:36, FRecorder

slim-cessnas-auto-club.jpg

Denver kocsmáinak legsúlyosabb pillanatai punkban megmerítve és egy jó adagnyi amerikai gótikával nyakon öntve. Ezt nyújtja a csütörtökön újra Budapestre látogató Slim Cessna’s Auto Club. 

Miután tavaly ősszel fellépett a Robotban a Munly & The Lupercalians, most csütörtökön a denveri underground színtér egy másik meghatározó együttese látogat el ugyanoda. A korábban az A38 színpadán is megfordult Slim Cessna’s Auto Club 1992-ben ugyanabból a The Denver Gentlemen néven futó zenekarból nőtt ki, ahonnan a 16 Horsepower és Woven Hand-főnök David Eugene Edwards is indult, és mint a színtér többi zenekara, ők is az amerikai folk- és country-hagyományokat ötvözik a punkkal és egyéb műfajokkal. De ezt leszámítva minden zenekar más és más irányba indult el. A 16 Horsepower goth felé hajló, lehúzós nyomasztásához vagy a Munly & The Lupercalians misztikus furcsaságához képest az utóbbi főnökét, Jay Munly-t is a tagjai közt tudó SCAC sokkal közelebb van ahhoz a hangzáshoz, amire akkor gondolunk, ha elképzeljük, hogy milyen zenék mehetnek Amerika mélyén egy kocsmában a szombat esti szétzuhanások alatt. Persze azért közel sem színtiszta country-t kapunk, van benne egy jó adag punk, meg sok minden más is, de ezektől még csak erőteljesebbé és magával ragadóbbá válik Slim Cessna együttesének sajátos zenéje.

A koncertet szervező blindblindblind pedig most is megtalálta a főzenekarhoz leginkább passzoló hangulatalapozó fellépőt: a Terra Profonda a palermói születésű énekes-dalszerző Lo Buglio Vincenzo, valamint Kiss Krisztián nép- és kísérleti zenész és Szabó Mátyás jazz-basszusgitáros 2012 óta aktív zenekara, egyedi, rhythm & bluesból és népzenékből építkező hangzással és erős színpadi jelenléttel.

Facebook-esemény. Jegyvásárlás.

https://recorder.blog.hu/2023/07/05/country-punk_es_pogo_slim_cessna_s_auto_club_a_robotban_most_csutortokon
Country-punk és pogó – Csütörtökön Slim Cessna’s Auto Club a Robotban!
süti beállítások módosítása