Itt a Stadiumx, Sam Martin és Azahriah közös klipje, amiben David Guetta is közreműködött dalszerzőként

2023.06.23. 14:10, srecorder

balrol_stadiumx_nagy_david_milichovszki_zsolt_sam_martin_es_azahriah.jpg

A nemzetközileg is elismert Stadiumx producerduó összeállt Azahriah-val és a milliárdos hallgatottságú, Grammy-díjas énekes-dalszerző Sam Martinnal. Ez Azahriah első nemzetközi dala, amit a Warner Music Group a Magneoton közreműködésével jelentet meg. A Heavenhez az Így vagy tökéletes című romkom rendezője, Varsics Péter forgatott klipet, a dalszerzők között pedig David Guetta neve is felbukkan.

A dal születéséről a producerpáros Stadiumx mesélt bővebben: „Az elmúlt évtizedben többször is dolgoztunk együtt Sam Martinnal, jó viszony alakult ki köztünk. Sam nevét akkor ismerte meg a világ igazán, amikor 2014-ben két hatalmas slágert is kiadott David Guettával, a Dangerous-t (427M Spotify stream) és a Lovers on the Sunt (371M Spotify stream). Óriási büszkeség számunkra, hogy utóbbihoz készített remixünket Guetta Balaton Sound-fellépésén is lejátszhattuk ugyanabban az évben. Azahriah pedig itthon már mindent elért, amit csak lehet, egy valódi őstehetség, aki a nemzetközi karrier felé tart.”

A Dave Martin és Sullivan alkotta Stadiumx a 2014-es Howl At The Moon című bangerükkel szerzett magának nevet a műfajban. 2022-ben a Spotify őket kiáltotta ki a legtöbbet streamelt magyar előadónak, DJ-ként rendszeres vendégei a Tomorrowlandnek vagy az ibizai Ushuaianak, de dolgoztak együtt David Guettával a Goodbye Friend című számon is, legutóbbi dalukban Bob Sinclair működött közre, és Nicky Romero mellett az amerikai Sam Martin is rendszeres kollaborátoruk.

„MÉG CSAK MOST FOGOM MEGÍRNI A LEGNAGYOBB SLÁGEREKET” – AZAHRIAH-INTERJÚNK

Martin Ziggy Marley Fly Rasta albumával kapta meg a legnagyobb zenei elismerést, aminek Lighthouse című dalát jegyezte közösen David Marley-val. Emellett további sikerdalokat írt Jason Derulonak, a One Directionnek, a Maroon 5-nak, Nick Jonasnak és Robin Schulznak, de Ava Max Torn című számának is ő az egyik alkotója.

heaven_klipforgatas_fotokredit_jarosi_alina.jpgKlipforgatás. Fotó: Jánosi Alina.

Azahriah-nak a Heaven az első major kiadó által képviselt felvétele. „A Stadiumx tagjaival régóta követjük egymás pályafutását, úgy emlékszem, már akkor felfigyeltek rám, amikor még csak a karrierem elején jártam – épp ezért nagyon örülök, hogy elkészült ez a dal!” – mesélte Attila, aki novemberben európai turnéra indul. A Heavenhöz Varsics Péter rendezett klipet az Odesa Films gyártásában – ez a gyártócsapat készítette 2020-ban David Guetta, MORTEN és Lovespeake Save My Life című számának videóját is.

A dal további szerzői közt pedig – az előadók mellett – David Guetta is feltűnik Alexander Izquierdo, William Spencer Bastian és Ralph Wegner társaságában.

Azahriah sportarénás koncertjéről itt írtunk részletesen, a június eleji, Budapest Parkos fellépéséről itt közöltünk fotógalériát, címlapos interjúnk pedig itt olvasható vele, amiből kiderül az is, hogy miért volt könnyű betörnie a magyar poppiacra, hányasra lőné be egy 10-es skálán a saját zenéit, és tényleg befejezi-e az Azahriah-projektet 5 év múlva. (Az Azahriah-címlapos Recorder magazint ide kattintva házhoz is rendelheted.) A ló túloldalán-t annak idején 2022 legjobb magyar lemezei közé választottuk, a kritikánk arról az albumról itt olvasható. Ha pedig kíváncsi vagy Azahriah egyik legelső interjújára, amit zenészként adott még a Camouflage megjelenése előtt, akkor ide kattints.

https://recorder.blog.hu/2023/06/23/heaven_itt_a_stadiumx_sam_martin_es_azahriah_kozos_dala_amiben_david_guetta_is_kozremukodott
Itt a Stadiumx, Sam Martin és Azahriah közös klipje, amiben David Guetta is közreműködött dalszerzőként
süti beállítások módosítása