Budapesten az újra összeálló Foreign Beggars!

2023.06.21. 14:03, srecorder

foreign-beggars.jpg

A legendás brit hip-hop kollektíva egy exkluzív turnéval ünnepli meg a csapat alakulásának 20. évfordulóját. A négy helyszínes miniturné egyik állomása Budapesten lesz, a Dürer Kertben október 23-án, ahol a 3 éve elhunyt zenésztársuk, Ebow Graham, azaz Metropolis életéről is megemlékeznek.

A reunion-turné egyik sarokköve az ikonikus Asylum Speakers c. lemez megünneplése, melyet a DJ Mag minden idők legnagyobb és legalulértékeltebb brit hip-hop albumának nevezett. Ez az album tette a zenekart a brit hip-hop nemzetközi úttörőjévé. 2003-as megalakulásuk óta underground hip-hop hősökből anélkül váltak úttörő, elektronikus crossover produkcióvá, hogy akár egy nüansznyt is feladtak volna utánozhatatlan energiájukból és határozottságukból. A hip-hop, a grime és a dubstep egyedülálló keverékével nemzetközi elismerést vívtak ki maguknak, megnyitva az utat a brit előadók és lemezkiadók új hulláma előtt.

A mostani élő fellépések további különlegessége, hogy a Foreign Beggars limitált kiadású, 20 éves jubileumi bakelitsorozata is csak a koncerteken lesz majd elérhető. A turné Londonban kezdődik, majd Budapesten és Prágában folytatódik, végül Varsóban ér véget. A jegyek június 23-tól érhetők el a www.livenation.hu oldalon.

https://recorder.blog.hu/2023/06/21/budapesten_az_ujra_osszeallo_foreign_beggars
Budapesten az újra összeálló Foreign Beggars!
süti beállítások módosítása