Az elmúlt évek legfelkapottabb zenekara, a Sleep Token játszik az Architects előtt

2023.06.10. 07:57, srecorder

sleep-token.jpg

Ez így egy kihagyhatatlan buli: a négy év után új albummal visszatérő Architectshez az elmúlt évek egyik legnagyobb hype-ját élvező Sleep Token, valamint a zajos, indusztriális hardcore-t játszó Heriot is csatlakozik augusztus 2-án a Budapest Parkban.

A brit Sleep Token az elmúlt két év egyik legnagyobb robbanása, a névtelenségbe burkolózó zenekar 2021-es lemezével szinte minden klubot megtöltött, a decemberi, Wembley Arénás koncertjükre pedig 10 perc alatt elkelt az összes jegy. A rejtélyes csapat májusban adta ki új lemezét, augusztus 2-án pedig a Budapest Parkban, az Architects vendégeként először hallhatjuk őket Magyarországon.

Bár az ellenpápás, okkult rockos Ghostban egy idő után kiderült, hogy ki áll a zenekar mögött, a Sleep Token tagjai 7 év után még őrzik anonimitásukat. Eddig összesen egy interjút adtak, soha nem szólalnak meg a színpadon, és csak azt tudni, hogy az énekes-frontember Vessel írja a zenék zömét. De milyen zenéket! A Sleep Token azért válhatott az elmúlt időszak legfelkapottabb (metál)zenekarává, mert azt bizonyítja, hogy még ma is lehet eredeti módon keverni a különböző műfajú zenéket. Ők például az alternatív R&B-t, az artpopot és a technikás, djentes modern progmetált keverik, és bár a hatásaik között egyértelműen fellelhető a Leprous, a Meshuggah, vagy a Deftones (ők még Ólafur Arnaldsot is emlegették egyszer), mégis teljesen sajátos, amit alkotnak.

A Sleep Token 2019-ben, The Night Does Not Belong To God című számával indította el a Sundowning rituálét, azaz kéthetente csütörtökönként, napnyugtakor adta ki debütáló lemezének dalait, megalapozva a zenekar rejtélyekkel övezett univerzumát. Második, This Place Will Become Your Tomb című lemezükkel pedig már a műfajokat bátrabban összemosva találták meg a zenekar igazi hangzását. A Sleep Token híre gyorsan terjedni kezdett: az Egyesült Királyságban teltházas koncertekkel ment a turnéjuk, felléptek a legnagyobb fesztiválokon, az Architects vendégeként pedig arénákban is, idén pedig végre – szintén az egyik legnépszerűbb brit metalcore zenekar társaságában – Budapestre is eljönnek május 19-én megjelent, és eddigi legnagyobb dobásuknak számító lemezükkel, a Take Me Back to Edennel, aminek a dalai már a megjelenés előtt hatalmasat mentek a TikTokon, így a zenekar népszerűsége is kilőtt az űrbe, a Wembley-be nemrég 10 perc alatt adtak el 10000 jegyet. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/06/10/az_elmult_evek_legfelkapottabb_zenekara_a_sleep_token_jatszik_az_architects_elott
Az elmúlt évek legfelkapottabb zenekara, a Sleep Token játszik az Architects előtt
süti beállítások módosítása