Játékos-csapatós future bass pop – Itt van Sofiyeah első klipje, az Anxious

2023.06.09. 10:21, srecorder

sofiyeah_pressphoto3_komroczki_dia.jpg

Fűrészelős-rángatós szintik és kedvesen fémes vokálok szerethető keveréke az Anxious, a Sofiyeah néven alkotó Balogh Zsófi első single-je, akit a triola gang trapduó egyik feleként és a Partizán műsorvezetőjeként is ismerhetünk. Az imPro School zenei produceri képzésén szeretett bele a future bass műfajba, ez alapozta meg a vizsgamunkájából született első single-jét is. Premier!

Zsófi a báréneklésből kalandozott át pár éve a dalszerzés, majd az elektronikus zene világába. 2023 februárjában végzett az imPro School zenei produceri képzésén és a vizsgamunkájából született ez a játékos-csapatós future bass pop track, ami egy crush kibontakozásának történetét meséli el. Mindenki kapcsolódhat hozzá, aki vágyódott már valaki iránt, akinek erről talán fogalma sincs – ennek minden izgalommal vegyes mélységét élhetjük át szintetizált csengettyűk és monumentális leadek kíséretében.

"Flume, Louis The Child és San Holo future bass artistok stílusából inspirálódtam. Imádom ebben a műfajban, hogy simán ötvözhetőek a fülbemászó, egyszerű pop elemek a nehéz, erőteljes szintikkel. A lehetőségek végtelenek benne, rengeteg szabadságot ad, mégis van egy jellegzetes hangzásvilága, ami azonnal beazonosítható” – mondja Zsófi az inspirációt adó, 2010-es években elterjedt zenei irányzatról.

Az Anxious az a típusú elektropop track, ami meglepetéseket is tartogat: a középrészben átrepülünk a bólogatós alapgroove-ból egy másik dimenzióba, ahol a kiszámíthatóság pár ütem erejéig megtörik, hogy aztán újra visszatérjünk a már vágyott, ezúttal még tovább rétegelt, klimaktikus utolsó instrumentális refrénbe.

A trackhez készült sejtelmesen csillogós klipben Zsófi glitterrel és kövekkel díszített arcán és flitteres zakóján kék-pink fények játszanak. “Megálmodtam ezt a klipet, és Komróczki Dia fotográfus-operatőr gyönyörűen és pontosan megvalósította, ami a fejemben volt. Meg akartam idézni egy szórakozóhely hangulatát és fényvilágát, és egyszerűen fürdeni akartam ebben a sötét ragyogásban. Nevelős Emma sminkje segített ezt beteljesíteni, a strasszok csillogásától egészen intim és magával ragadó lett az összkép” – meséli Zsófi.

Szólóprojekt-indításnak mindenképpen ígéretes kísérlet Sofiyeah-től, aki azt is elárulta, hogy a dalszöveg igaz történeten alapul: egy konkrét este élményeiről szól, amikor a budapesti éjszakában összefutott valakivel, akibe alaposan belezúgott, (akkor még) teljesen reménytelenül és viszonzatlanul. Annyira megrémült az egyébként ártatlan találkozástól, hogy gyakorlatilag elmenekült a helyszínről. A történetnek van folytatása, de azt talán majd egy következő Sofiyeah-dalból ismerhetjük meg.

„MI KERÜL EGY PÓLÓN 10 EZERBE?!” – A TRIOLA GANG HÁDA CÍMŰ DALÁRÓL

 

Sofiyeah a Facebookon. Instagramon. TikTokon. Soundcloudon.

Fotó: Komróczki Dia.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

https://recorder.blog.hu/2023/06/09/klippremier_sofiyeah_anxious
Játékos-csapatós future bass pop – Itt van Sofiyeah első klipje, az Anxious
süti beállítások módosítása