Két őrült rapper, a legőrültebb formájában. JPEGMAFIA & Danny Brown: Scaring The Hoes (lemezkritika)

2023.06.06. 08:49, RRRecorder

ho.jpg

Aki jobban szereti akár JPEGMAFIA, akár Danny Brown őrültebb dolgait, mint a legutóbbi, visszafogott albumokat, az örülhet. Ez a minikritika először a Recorder magazin 103. számában jelent meg.

A Scaring The Hoes annyira túlpörgött, hogy az idegtépés határán táncol, de pont ezért ördögien szórakoztató. A lemezt elsősorban JPEGMAFIA produceri munkája határozza meg (csak egy SP-404 samplert használt), már csak azért is, mert a rap nincs dominánsra keverve.

Több szám irreálisan hosszúra vágott, csipogósra pörgetett slágerminták és túlvezérelt ritmusszekció köré épül, de az album végéig jönnek újabb meg újabb meglepetések: a címadó számban szűrt taps és egy avantgárd szaxofonszóló; a Burfict!-ben csodás filmzenés kürtök; mondókázó gyerekek és videojátékos prüntyögések; megtépázott lírai jazz-zongora; kopácsolás+krimijazz satöbbi. Persze ha valamibe belefeledkeznénk, tudnunk kell, hogy bármikor megszakadhat.

Danny Brown a legjobb, bravúrosan őrült perszónáját hozza, ami jobban illik ehhez a zenéhez, mint JPEGMAFIA hozzá képest visszafogott stílusa; de jól kiegészítik egymást.

jpegmafia_danny_brown.jpgElőadó: JPEGMAFIA & Danny Brown

Cím: Scaring The Hoes

Kiadó: AWAL / Peggy

Megjelenés: 2023. március 24.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Burfict!

 

 

8/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2023/06/06/jpegmafia_danny_brown_scaring_the_hoes_lemezkritika
Két őrült rapper, a legőrültebb formájában. JPEGMAFIA & Danny Brown: Scaring The Hoes (lemezkritika)
süti beállítások módosítása