She Wants Revenge – Lady Gaga kedvencei a Dürer Kertben

2023.06.05. 16:00, srecorder

she-wants-revenge.jpg

Lady Gaga kérésére szerepelt a daluk az Amerikai Horror Sztoriban, a dalhoz készült klipet ráadásul nem más rendezte, mint Joaquin Phoenix. A She Wants Revenge a sikerek ellenére többször feloszlott, majd újra összeállt, legutóbb éppen tavaly döntöttek úgy, hogy ideje újra turnéra indulni, így végre Budapesten is megnézhetjük a post-punk formációt szeptember 24-én, a Dürer Kertben.

A She Wants Revenge története csaknem 20 éve, 2004-ben indult Kaliforniában Justin Warfield énekes-gitáros és Adam Bravin multiinstrumentalista találkozásával – Bravin egyébként korábban a Crazy Townban játszott. A két srác egyszerre sötét és felemelő zenéjére legnagyobb hatással a poszt-punk, a darkwave és a gothic rock volt, máig legsikeresebb daluk a Tear You Apart, amely a Billboard Alternative Songs listáján egészen a 6. helyig jutott. A dal videóját ráadásul nem más rendezte, mint Joaquin Phoenix, míg These Things c. dalukban a Garbage énekese, Shirley Manson szerepelt.

A zenekar első lemeze után már nem kisebb nevekkel turnézott, mint a Depeche Mode vagy a Placebo. A sikeres indítást még két másik lemez követte, majd 2012-ben úgy döntöttek, abbahagyják a közös zenélést. Szerencsére a búcsú nem bizonyult véglegesnek: először 2015-ben, majd 2022-ben döntöttek a folytatás mellett. Az újabb sikerszéria végül 2015-ben kopogtatott: a Tear You Apartot kiválasztották az American Horror Story Hotel c. sorozat évadpremierjéhez. A dal ráadásul Lady Gaga kérésére került be a sorozatba, aki színésznőként szerepelt az évadban. Az újrafelfedezésnek köszönhetően pedig a zenekar ismét aktivizálta magát és a 10. születésnapjukra pár koncert erejéig ismét összeálltak. A hiátus alatt 2019-ben tűntek fel a brit Infest Festiválon, majd tavaly bejelentették, hogy ismét elkezdtek dalokat írni, év végén pedig a Chameleons társaságában indultak turnézni Amerikában, idén pedig Európába is elrobog a turnébuszuk, így szeptember 24-én végre mi is megnézhetjük a She Wants Revenge-t a Dürer Kertben.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

shewantsrevenge20230924_insta.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/06/05/she_wants_revenge_lady_gaga_kedvencei_a_durer_kertben
She Wants Revenge – Lady Gaga kedvencei a Dürer Kertben
süti beállítások módosítása