Ezek lesznek az első külföldi koncertek a Dürer Kert új Nagytermében

2023.06.03. 17:23, srecorder

crowbar.jpg

Hosszas várakozás után végre megnyílt a Dürer Kert Nagyterme, erről részletesen beszámoltunk itt. A Live Nation már a nyitás utáni első héten olyan nemzetközi előadókat szállít, mint az Anti-Flag és a Less Than Jake, valamint a Voivod és a Crowbar, de a megújult Nagyteremben lép fel nemsokára a Son Lux és a Brujeria is.

A Dürer Kert korábban is igazán legendás koncertek otthona volt és ez várhatóan az új Nagyteremben sem lesz másképp, amelyet úgy alakítottak ki, hogy egy modern, minden igényt kielégítő helyszín lehessen beépített LED fallal, nagy belmagassággal, kiváló hang- és fénytechnikával és a fél termen elnyújtózó bárpulttal, hogy gyorsan ki tudják szolgálni a közönséget. A nyitóhétvége után pedig egyből nemzetközi előadók veszik be az új Nagytermet: június 5-én az Anti-Flag és a Less Than Jake játszik, akikhez Kelsey Karter and The Heroines is csatlakozik előzenekarként, míg június 7-én a progresszív thrash egyik legnagyobb zenekara, a Voivod és a sludge-király Crowbar érkezik (nyitóképünkön). A Voivodot hazánkban utoljára még a régi Dürer Kertben lehetett látni, a kanadai legendák azóta ráadásul betöltötték a 40-et is, így lesz mit ünnepelni szerdán. A Crowbar pedig új lemezével érkezik.

SON LUX-INTERJÚNK AZ OSCAR-DÍJAS MINDEN, MINDENHOL, MINDENKOR FILMZENÉJÉRŐL (IS)

A június 18-án fellépő Son Lux magyarországi koncerttörténelmében fontos mérföldkő a Dürer Kert, ugyanis itt volt az első hazai koncertjük, ráadásul kétszer meg is töltötték a helyet. Így most itt az ideje, hogy az új Nagytermet is felavassák filmzeneszerű látomásaikkal. Ryan Lott és társainak éteri dalait ráadásul nemrég Oscar-díjra is jelölték a legjobb eredeti filmzene kategóriában, hiszen ők szerezték a Minden, mindenhol, mindenkor kísérőzenéjét. Július 22-én pedig egy elsőbálozót köszönthetünk a Dürer Kertben: a mexikói deathgrind metalban utazó Brujeria idén 30 éves Matando Güeros albumával érkezik, ráadásul ez lesz a banda első magyarországi klubkoncertje. És ez még csak a kezdet, ősszel már biztosan bulizhatunk itt a poszt-punkos She Wants Revenge, a progmetálos Voyager és Kid Francescoli zenéjére is, a névlista pedig még biztosan gyarapodni fog. Jegyek és további információ a www.livenation.hu oldalon érhetők el.

https://recorder.blog.hu/2023/06/03/ezek_lesznek_az_elso_kulfoldi_koncertek_a_durer_kert_uj_nagytermeben_585
Ezek lesznek az első külföldi koncertek a Dürer Kert új Nagytermében
süti beállítások módosítása