Mi lesz most a Ricsárdgír tagjaival?

2023.05.20. 09:28, vferi

header_120.jpg

A csütörtök este a Budapest Parkban adott fergeteges búcsúkoncertjükkel egyszer s mindenkorra vége lett a Ricsárdgírnek. Megkérdeztük a zenekar tagjait, hogy mihez kezdenek ezután. Ez a cikk először a Recorder magazin 103. számában jelent meg.

Márton Dániel (ének, gitár)

A feloszlás miatt végre újra járhatok pszichiáterhez, már vagy hat éve nem voltam. Végre megint mondhatom azt embereknek, hogy “nem érek rá, a dilidokimhoz megyek”. Egyébként továbbra is filmeket, doksikat és tévéműsorokat fogok vágni, ezeket a melókat kifejezetten imádom. Forgatókönyvet fejlesztek, rendezni is fogok, utazgatunk, de a legfontosabb, hogy befejezzük a házat és lesz egy mancave-em, ahova a Ricsárdgír tagjai fognak járni, és amiben lesz egy olyan asztal, ami pókerasztal, de ha megfordítod, akkor egy Ki nevet a végén?-asztal. Imádok otthon Ki nevet a végén?-t játszani.

"A pornóbulink nagyon durva lett volna" - A Ricsárdgír legjobb koncertsztorijai

marton_papp.jpg
Márton Dániel és Papp Éva | Fotó: Valami Hektor

 

Papp Éva (ének)

Őszintén fogalmam sincs, napról napra élek, de eddig is hosszú út vezetett, és ez legalább már néha megy. Optimista napjaimon úgy képzelem, hogy szép lassan beérik végre minden önmunka meg terápiás folyamat, a traumáimat feldolgozom, a pótolhatatlan hiányokat a helyükön kezelem, és letisztult, önazonos, teljes pillanatokat is tartalmazó életet fogok élni. Ha ez sikerül, akkor már mindegy is, hogy pékségem, vagy színházi szólóm, vagy gyümölcsöskertem lesz, vagy semmim se. Hosszútávfutó alkat vagyok, egyszer le fogok futni egyben száz kilométert. Ha mindez mégsem sikerül, akkor vállat rántok, és azt mondom majd, legalább megpróbáltam. 

Paál László (szintetizátor)

Hazaköltözök anyámékhoz.

"Vérzik a fejem, de fülig ér a szám" - interjúnkban Papp Éva azt is elmeséli,
hogy milyen traumáit dolgozta fel a Ricsárdgírben

paal_zsirai.jpg
Paál László és Zsirai András | Fotó: Valami Hektor

 

Zsirai András (basszusgitár)

Nekem az a nagy álmom, hogy a kedvenc magyar zenekaromban, a Lázár tesókban basszusgitározhassak. Ha ez nem jön össze, akkor gimiben volt egy Beatles-tributebandám Szentendrén, lehet, ráírok a srácokra, hogy csináljuk újra, a gitáros úgyis idén fog szabadulni.

Borszukovszky Flóra (ének) 

Most, hogy nem lesznek koncertek, még több énekórára fogok járni Dórihoz. Ezen kívül a macskanevelésre kell koncentrálnom. Nyáron pedig, a fesztiválok pora helyett, a virgin mojitót fogom nyelni a tengerparton.

Zsirai András kedvenc 2021-es zenéi

borszukovszky_husza.jpg
Borszukovszky Flóra és Huszár Ákos | Fotó: Valami Hektor

 

Huszár Ákos (dob)

Kivárom, hogy Daninak hogyan sikerül ez a pszichiáter-dolog és közben tovább szörnyülködök az ALDI-s sajtok árán.

Tóth Dóra Lilla (hegedű)

Leginkább a feltörekvés küszöbén álló Nunki Bay Starship nevű zenekarunkkal fogunk Ákossal nyomulni, megpróbáljuk átlépni azt a bizonyos küszöböt, aztán alapítunk egy zeneiskolát és veszünk egy házat valahol Szentendre környékén, hogy folyamatosan a többiek nyakára tudjunk járni a Ricsárdgír után is.

"Sírtunk, nevettünk, táncoltunk": A Ricsárdgír kedvenc 2022-es zenéi

toth.jpg
Tóth Dóra Lilla | Fotó: Valami Hektor
https://recorder.blog.hu/2023/05/20/mi_lesz_most_a_ricsardgir_tagjaival_feloszlas
Mi lesz most a Ricsárdgír tagjaival?
süti beállítások módosítása