A Kárpát-medence legjobb bulija – Lemezpremier! Hét Hat Club: WibbleWabble

2023.05.05. 08:32, srecorder

hethatclub_photo2_eduardo_manurae.JPG

A budapesti underground egyik legjobb bulizenekara a Hét Hat Club, ahol romkocsmás művészpunkok és nemzetközi nomádok játszanak kárpáti-balkáni zenét, vagy ahogy ők mondják: gyp-hopot, maneletont és turbo folk jazzt. Új lemezük, a WibbleWabble is ezerszínű őrület, amin minden korábbinál nagyobb szerepet kap a magyar népzene.

A zenekar a budapesti undergroundban született 2015-ben, a Hét Hat Club utcazenészei azóta bejárták Európát, Észak-, Közép- és Dél-Amerikát is. Hangzásukhoz színes ritmusokat, stíluselemeket gyűjtöttek össze, a magyar hagyományokat a Django Reinhardt-féle cigány jazz-zel és a Balkán vad bulijaival keresztezték, de van a zenéjükben hiphop, cumbia és minden, ami épp eszükbe jut. A régóta Budapesten élő amerikai frontember, a Zsír kultúrkocsmát is vezető Kjartan Code angolul, magyarul, románul, spanyolul, törökül is énekel meg rappel, de ebből nem káosz, hanem egy sajátos egyveleg születik.

A Hét Hat Club aktív időszakot tudhat maga mögött, februárban a Duckshell-lel farsangoztak és hoztak ki közös dalt (Platano), és az év első felében végre befejezték harmadik nagylemezüket, a 4 év után érkező WibbleWabble-t is, amin balkáni és kárpáti népzenéket öltöztettek olyan köntösbe, hogy azok a pszichedelikus fesztiválokon is megállják a helyüket. Az albumon a korábbiaknál nagyobb szerepet kapnak a népi dallamok és a folkhangszerelés, ehhez elég csak végigfutni a számcímeken (Kicsiny falum, Mezőségi), de persze marad hely az odamondós, politikus szövegelésnek (Bigotry Not Art), a ragadós folk- (Álomhajó) és a vicces bulislágereknek is (Shake It).

A Hét Hat Club május 11-én az A38 Tetőteraszán mutatja be az új lemezt, előzenekaruk régi barátaik, a moldvai és balkáni tánczenét játszó Rézeleje Fanfárosok lesznek. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

A HÉT HAT CLUB ELŐZŐ LEMEZÉRŐL, A BALKANOUCHE-RÓL ITT ÍRTUNK

 

 

Hét Hat Club a Facebookon. Honlap.

Fotó: Eduardo Manurae

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/05/05/lemezpremier_het_hat_club_wibblewabble
A Kárpát-medence legjobb bulija – Lemezpremier! Hét Hat Club: WibbleWabble
süti beállítások módosítása