Mindenki csak hajtja a magáét, és ebbe szép lassan beleőrülünk – Itt a Bonilevine új klipje

2023.04.21. 10:55, srecorder

bonilevine_1.jpg

2021-ben alakult és még abban az évben a Recorderen is bemutatkozott az Újpest és Seattle határán alkotó Bonilevine. A grunge-os, alterrockos power trió azóta dobost cserélt, és magyar nyelvre váltott. Friss, maszkos klipdaluk a nyugati társadalmakat átható szorongást és megosztottságot feszegeti.

A zenekarban tavaly ősszel változás történt, Iklódi Tomi (gitár/ének) és Koronczy Geri (basszusgitár/vokál) mögé a dreamfolkpopos Lianában is játszó Tasos Nikosz ült be dobolni. Új daluk, a Mindenkinek igaza van teljesen DIY-megközelítésben készült, a dobok és a gitárok a próbatermükben, az ének és a basszusgitár pedig Iklódi otthonában kerültek felvételre.

„A tavalyi év nagyon sűrű volt a Bonilevine-nak, jártunk rengeteg városban országszerte, Pécstől Nyíregyházáig egy csomó jó helyen játszhattunk. Amikor megjelent az előző kislemezünk, a Torture Device, azt vettük észre, hogy a két magyar nyelvű dalunk sokkal jobban megragadta a közönséget, mint addig bármi, amit csináltunk. Én akkoriban kezdtem el magyar szövegekkel kísérletezni, és jött az ötlet, hogy innentől legyenek kifejezetten magyar számok. Jelenleg egy nagylemezen dolgozunk a srácokkal, ami magyarul lesz, a felvételeket már el is kezdtük” – meséli Iklódi Tomi.

„MI LETT VOLNA, HA NEM VAGYOK GYÁVA?” – BONILEVINE A MAGYARRADARUNKON

„A Mindenkinek igaza van a lemez előfutára, a dal számomra pedig arról szól, hogy nagyon furcsa világot élünk: mindenki hajtja a magáét, minden irányból elképesztő híreket és véleményeket hallunk, és ez leginkább csak feszültséget generál, mert az élet valójában megy tovább. Soha nem látott fejlettség szintjén van az emberiség, mégis hatalmas fokú a szorongás a társadalmakban.”

bonilevine2.jpg

„A dalfelvételt nagyon élveztük, Nikosszal közösen csináltuk a dobmikrofonozást, a többit pedig én alakítottam ki, ezúttal mindent otthoni és próbatermi körülmények között (nesze neked fejlettség a világban). A keverésben Paczári Károly segített sokat, a vokálok megfejtését pedig a Subscribe-ból Csongor Bálint vállalta magára. A klipfelvétel pedig szintén megért egy misét: az imázsfelvételek a Szimpla Kertben, a cselekmény pedig az újpesti Hajnal Parkban kerültek a memóriakártyára Bikali Sanyi által (utóbbi helyszínen teljesen lefőtt a kávé a kisgyerekes anyukák és nagyszülők részéről a piros maszkok láttán). A vágást Gyebnár Gábor vállalta el. A maszkos karakterek pedig Csatáry Ádám (MADMIKE frontember), Kiss Sanyi (Morrow Night basszusgitáros), Király Levi (The California Nightmares dobos) és Tóth Petra voltak. Innen is nagy köszönet mindenkinek, aki részt vett a dal és a klip megvalósításában!”

Élőben legközelebb május 5-én a Gödörben játszik a Bonilevine, a nemszarozós, grungeos-stoneres Feed The Mogul és a szintén grungeos-stoneres, plusz kilencvenes évek MTV-alt-rockos Alone In The Moon társaságában. JegyvásárlásFacebook-esemény.

 

IKLÓDI TOMI MÁSIK ZENEKARÁRÓL, A POSZT-MEXIKÓI ROCKOS BMC-RŐL IS ÍRTUNK

 

Bonilevine a Facebookon. Instagramon.

Fotók: Bikali Sándor.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/21/mindenki_csak_hajtja_a_magaet_es_ebbe_lassan_beleorulunk_itt_a_bonilevine_uj_klipje
Mindenki csak hajtja a magáét, és ebbe szép lassan beleőrülünk – Itt a Bonilevine új klipje
süti beállítások módosítása