"Nem szeretném többet a nőiességemet mocskolni" - Sisi A Nagy Évem podcastban

2023.04.18. 17:45, vferi

nagy_evem_podcast_artworklandscape_artist_1.jpg

A Nagy Évem podcast utolsó utáni adásának vendége Sisi, aki alig több mint egy évvel ezelőtt tűnt fel a Yalla című számával, amit öt másik dal követett (Kezeket fel, MagasLow, Manifesto, Rappelj jobban, Szia), és most csütörtökön hozza ki az első EP-jét SISTEMATIIK címmel. A magyar hiphopszcéna tündöklően tehetséges nagy reménységével beszélgettünk. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

"Akkor már irkáltam szövegeket, de nem tudtam elképzelni, hogy én, a szegényen felnőtt kislány, aki nem ismeri az apukáját, és anyukája kiment Németországba, amikor kilenc volt... tehát ez az árva kislány, aki Ausztriában dolgozik úszómesterként, hazaköltözik és megváltja a zeneipart... ez jól hangzott, de még csak a gondolattal sem játszottam el, hogy lehetséges lenne, mert otthon ültem egy tízórás műszak után, írtam két versszakot, nagyon élveztem, nagyon éltem, de nem kapcsolódott össze a fejemben a két pont" - kezdi népmesébe illő élettörténetét Sisi. A kellő löketet végül egy barátja tragikus és sokkoló elvesztése adta meg: Sisi hazaköltözött Ausztriából, és elkezdte a zeneipar megváltását.

sisi_09.jpg
Sisi | Fotó: Varga Ferenc

 

Mi várta itthon? Hogyan illeszkedik be a magyar hiphopszcénába? Milyen élmény volt a Hősöknél featelni? Hogyan dolgozik együtt a producerekkel? Miért volt különösen örömteli díjat kapni a Klipszemlén? Milyen kiábrándító dolgokat tanult meg a magyar showbizniszről az elmúlt évben? És miért tartja jó ötletnek zoknival hordani a papucsot? Beszélgettünk még a magányos farkasságról, a színpadi énjéről, az irigységről és a visszajelzésekről, a családalapításról, illetve arról, hogy miért vált át néha angolba és milyen legyen az első nagylemeze. "Rappelni vagyok itt, és üzenetem van" - mondta a műsorban Sisi, aki az a hang akar lenni, aki a különcöket képviseli.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel.

https://recorder.blog.hu/2023/04/18/_nem_szeretnem_tobbet_a_noiessegemet_mocskolni_sisi_a_nagy_evem_podcastban
"Nem szeretném többet a nőiességemet mocskolni" - Sisi A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása