„Ennél szebb példa nem lebeghet egy 30 éves zenekar előtt sem” – Itt az első dal az új Anima-lemezről

2023.04.06. 12:06, srecorder

img_4403_1.jpg

Új dallal jelentkezett az április 29-én az A38-on turnét indító, idén 30 éves Anima Sound System. Nem véletlenül jött ki a dal április 6-án, hiszen a mai nap lenne 60 éves a két éve elhunyt, sokoldalú, beskatulyázhatatlan londoni producer, Andy Weatherall, akire a dal is emlékezik. A track nemcsak az idei Anima-turnét harangozza be, de azt a sorlemezt is, amely december elsején lát napvilágot, természetesen e dallal együtt.

„Andy Weatherall nagy példa számunkra: miképp lehet maximális nyitottsággal és stílusok közti szánkázással, színes, impulzív, mégis markáns életművet létrehozni. „Ennél szebb példa nem lebeghet egy idén harminc éves zenekar előtt sem” – mondja Prieger Zsolt zenekarvezető. Az Andy Weatherall You Carry My Song című dalt Kováts Tibor producertársával komponálták és hangszerelték, aki nemcsak az Anima zenésze, hanem a Strong Deformity vezetője is, szóval tőle sem áll távolt a zenei nyitottság, főként, hogy Prieger pedig a Strong tavaly már 20 éves Magic Syrup című albumának producere volt anno. „A stílusok közti átjárhatóságról, zenei falak lebontásáról szól ez az elektronikus-dubos, megfogalmazhatatlan stílusú új dal is” – vallják.

PRIEGER ZSOLT ÉS KOVÁTS TIBOR KEDVENC 2022-ES ZENÉI.

Az Anima a 20 éves A38-on kezdi idei, ünnepi turnéját, ahol nemcsak a 20 éves hajót és a szintén 20 éves Aquanistan című legendás Anima-albumot ünneplik Nóvé Soma, Frenk, Mitsoura, VENI és mások zenei vendégeskedésével, de előadnak több új dalt és hangszerelést is, például a most bemutatott Andy-tracket is. De lesz Csinálj gyereket és Vigyél el, Müezzin és Fume is the Way, ez meg Aquanistan-rajongóknak nagy hír. JEGYVÁSÁRLÁS, FACEBOOK-ESEMÉNY.

A zenekar teljes vértezetben számtalan helyen fellép idén, Nagyváradtól Orfűig, Londontól Berlinig, a Művészetek Völgyétől a szombathelyi Savaria Karneválig, Ozorától Erdélyig, és decemberben, már új, megjelent lemezekkel és eddig ki nem adott érdekességekkel, hangoskönyvvel, feldolgozás-albummal a tarsolyában zárja a jubileumi évet december 9-én a Várkert Bazárban.

ITT PEDIG KEDVENC FOLKZENÉIT GYŰJTÖTTE ÖSSZE PRIEGER ZSOLT

 

Anima Sound System a Facebookon.

Fotó: Rákosi Tímea.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/06/itt_az_elso_dal_az_uj_anima-lemezrol_andy_weatherall_you_carry_my_song
„Ennél szebb példa nem lebeghet egy 30 éves zenekar előtt sem” – Itt az első dal az új Anima-lemezről
süti beállítások módosítása