„Többé nem hagyom lehúzni magam a meg sem történt helyzetek miatt” – Steksz-premier

2023.03.10. 16:51, srecorder

steksz_pic_toth_zoltan_1.jpg

Belső vívódásairól freestyle-ozott Steksz, ebből született most debütáló új dala, az Ebben az életben. A GrossKidz trapcsapatából ismerős Pap Kristóf tavalyi lemezén kinézett a trapen túlra, és rákacsintott a szintipopra, most viszont újra basszusoktól lüktető trapben mondja el, milyen szorongásokkal birkózik legbelül.

A dalaiba kis funkot, szintipopot és R’n’B-t is csempésző Steksz számára a tavalyi év hozta meg az áttörést, hiszen felléphetett Hundred Sins-zel, Hajnali órák című EP-jére pedig a producer mellett Lil Frakk és Solére is beköszönt. „Marha nagy a nyomás az ember vállán, ha akar valaki lenni, ha meg akarja mutatni magát, és ez engem meg is visel emberesen. Az utóbbi pár hónapban pláne. Újra kellett értékeljem magamban, hogy mit szeretnék és hogyan. Ebben a zenében ezeket az érzéseimet szerettem volna kifejezni, átadni. Az egész arra akar kifutni, hogy rengeteg habitusom, beidegződésem van régről, amik hátráltatnak, például az indokolatlan félelmem a jövőtől, és ezeket szeretném meghaladni. Amikor készült az Ebben az életben. című számom, csak ki akartam adni magamból minden olyan gondolatot, ami éppen a vállamat nyomta. A nagy részük freestyle-ként kezdődött, ezek voltak a legőszintébb megszólalásaim” – mesélte Kristóf az új daláról.

A Virág Zsombor rendezte klippel is az elveszettség érzését próbálták átadni, „ahogy épp a semmi közepén vagyok, vagy egy tömött helyen, de egyedül érzem magam és csak én vagyok a gondolataimmal, félelmeimmel. A végkimenetelben elhatározom magam, hogy a jövőben nem hagyom lehúzni magam a meg sem történt helyzetek miatt, hogy nem fogok görcsölni többet semmin, de mégis benne van a pakliban, hogy van, ami nem múlik el és cipelem magammal az úton, mint mindenki. Vagyunk végig.”

Március 14-én Steksz is fellép a GrossKidz harmadik trapbuliján a Dürer Kertben, ahol lesz Geddo-s megőrülés, felhők felett repülés az Égjárókkal, és flegmázás Grazzyvel. Szlimmy a hamarosan megjelenő, Lokival közös albumáról is csepegtet, Kissbaba és Lenszkij duója, a Kraken67 pedig a synthwave-es, retrofuturisztikus Metropoliszt játssza. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Steksz a Facebookon és az Instagramon.

Fotó: Tóth János.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/03/10/dal_es_klippremier_steksz_ebben_az_eletben
„Többé nem hagyom lehúzni magam a meg sem történt helyzetek miatt” – Steksz-premier
süti beállítások módosítása