Végzetes sivatagi dallamok: Witch of the Dice – itt az új Woodstock Barbie-dal!

2023.02.08. 09:00, srecorder

wb_21_soma_kiss_089.jpg

Kézzel animált sivatagi pszichedélia és szomorú szívecskék: újabb dalt cseppent a Woodstock Barbie közeledő új kislemezéről, ezúttal a címadó Witch of the Dice a soros – premieren a dal és animációs videója!

S láss csodát, egy újabb kritikaféle, amivel ezúttal arra mutatunk rá, hogy mennyire mérgező lehet túl sok időt tölteni a digitális világban, és mennyire borzalmas lehet elfelejteni, milyen is a valódi, friss, illatos természet. Ez a dal lett az új kedvencem, nagyon szép, távol-keleti hatásokkal átszőtt szépség” – meséli Szandra, a lágy, soulos bluesrock és a karcos stoner izgalmas keverékét játszó zenekar énekesnője, akik év elején már kihoztak egy húzósan riffelő dalt, a Little More-t.

A Witch of the Dice dal elsők között íródott meg az új kislemezre, de a címe nem jött egyhamar, ám amikor meglett, a zenekar annyira erősnek érezte, hogy az egész EP-t e köré építették, sőt, az egész artworköt is. A lemezborítót, a mától előrendelhető vinyl kinézetét és a most megjelent videót is Oláh Dóri készítette, akinek a munkáival a Malomfesztviálon ismerkedtek meg először tavaly nyáron.

HOGYAN INDULT A WOODSTOCK BARBIE? MUTATJUK!

„A vizuál alapvetően egy – a zenekar arculatába passzoló – klasszikus pszichedelikus vonalat pendít meg, erőteljes, a címadó dal szövegére támaszkodó szimbólumrendszert használva. A grafika raszterpontos megoldásaival egy korábbi kort idéz meg, az animáció is tradicionális frame-by-frame megoldás, illetve a lemez maga is manuálisan animálható apró finomságot rejt. Kifejezetten öröm volt olyan bandával dolgozni, akikkel az első perctől kezdve megvolt a leghatékonyabb hangnem, és igazi élvezetes alkotófolyamat lehetett a munka” – mesélte Oláh Dóri a munkáról. A teljes anyag megtekinthető a portfolióján.

Az animációt a lemezbemutató koncerten is vetíteni fogják majd március 23-án az Instantban, ahol a Pestre szinte hazajáró Mother's Cake-kel közösen játszanak, és minden bizonnyal az osztrákok frontemberével, Yves Krismerrel közösen írt dalukat (Cats & Goats) is előkerül majd. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Tavasszal Kecskeméten, Pécsett és Fehérváron is játszanak majd, május végén a májbetegségébe majdnem belehalt, de felépülése óta második aranykorát élő blueslegenda, Walter Trout előtt is ők nyitnak Prágában, sőt, nyáron a horvát Bear Stone Festivalra is meghívást kaptak, csekkoljátok a dátumaikat!

„AMÍG SZÓL A BLUES, ADDIG VAN ÉLET A FÖLDÖN” – A WOODSTOCK BARBIE MÚLTKORI EP-JE NÁLUNK DEBÜTÁLT

 

Woodstock Barbie a Facebookon. Instagramon. Bandcampen.

fotó: Kiss Soma

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/02/08/vegzetes_sivatagi_dallamok_witch_of_the_dice_itt_az_uj_woodstock_barbie_dal
Végzetes sivatagi dallamok: Witch of the Dice – itt az új Woodstock Barbie-dal!
süti beállítások módosítása