„Az időutazás lenyomata, amit a régi érzelmek újraélése hozott magával” – konkoi-klippremier

2023.01.15. 09:48, srecorder

konkoi_soos_geza.jpg

Első klipjével és új dallal indítja az évet Grócz Bence modern klasszikus/meditatív ambientes szólóprojektje, a konkoi, amellyel február 17-én, a Három Hollóban élőben is bemutatja nemsokára megjelenő első nagylemezét.

Grócz Bence 2019-ben indította el szólóprojektjét konkoi néven, amelyben pianínóra és harmóniumra, analóg szintetizátorra és elektromos zongorára is ír darabokat. Bence tavalyi éve igazán mozgalmas volt, bekerült a Hangfoglaló Programba, játszott az A38-on a Piano Day-en, a Dürer Kertben az azóta sajnos feloszlott Képzelt Város előtt, valamint a Művészetek Völgyén és a Fekete Zajon. Emellett elkészült a most megjelent klip, két live session video, és a február 3-án megjelenő albuma is.

„Ez a klipdal az egyetlen az albumon, ami utólag, 2022-ben, a lemezfelvétel alatt született. Visszatekintve azt gondolom, annak az időutazásnak a lenyomata, amit a korábban született dalok újrajátszása, a régi érzelmek újraélése hozott magával” – mondta Bence a 33000 feet above sea levelről, amelynek klipje a dal érzelmi világát rajzolja körül. A tánc dinamikája és a gyönyörű helyszínek koreográfiája a zene mondanivalójára rímelnek: mindkettő a kiszabadulásról szól. Erre utal a szám címe is: 33000 láb magasan ér véget a troposzféra, az atmoszféra legalsó, legsűrűbb és legeseménydúsabb rétege.

Bence elképzeléseinek megvalósításában Tóth Anna, a konkoi projekt művészeti vezetője segített. „Amikor kezdett kialakulni az irány, bevontam a folyamatba Molnár Csaba táncművészt, akinek elmondtam az addigi ötleteket, illetve, hogy miből táplálkozik a dal, mit szeretnék megjeleníteni. Csaba nagyon hamar ráérzett az esztétikára, és már az első improvizációja is nagyon erős volt, utána pedig közösen csiszoltuk tovább a koncepciót. Ekkor került a képbe Soós Géza, a klip operatőre, az ő ötlete volt a helyszín és hogy hogyan haladhatnánk a térben. Az ötórás forgatás olajozottan ment, az utómunka nagyját Géza és én készítettük, de Anna is rendszeresen revízionálta a munkaközi verziókat és Csabinak is voltak jó észrevételei” – mesélte Bence, aki maga rendezte a klipet.

Az első konkoi-nagylemez, a Slow Burn február 3-án jelenik meg, élőben pedig február 17-én mutatja be a Három Hollóban, amire Bence nemcsak az albumon hallható pianínó dalokkal, hanem klipvetítéssel és szinte a teljes akusztikus és elektronikus hangszerpalettájával készül. A warm upért ONAKOM felel, akinek atmoszférikus dalai a kísérleti sound design, a downtempo és a bass music peremén mozognak. A lemezbemutatót követően pedig Maron veszi át a terepet. Az estére különleges vizuál is készül wurki + laslo jóvoltából, az album pedig a helyszínen megvásárolható lesz kazettán. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

konkoi a Facebookon. Instagramon. Soundcloudon.

fotó: Soós Géza

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/01/15/dal_es_klippremier_konkoi_33000_feet_above_sea_level
„Az időutazás lenyomata, amit a régi érzelmek újraélése hozott magával” – konkoi-klippremier

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr8418023400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása