„Hát mi ez, ha nem sorsszerűség” – Ázsiai étteremben forgatott live session videót a Mayberian Sanskülotts

2022.12.19. 15:13, srecorder

202210_mayberianlivestills_1_23_1.jpg

Nemrég új rovatunkban sztoriztak a legjobb (és legrosszabb) koncert- meg turnéélményeikről, most pedig a Budapest legnépszerűbb ázsiai piacán forgatott, hangulatos live session videójukat is bemutatják az indie-dreampopos Mayberian Sanskülotts tagjai.

A God Tiger Need Chemical Works című album számait a vietnámi balzsam helyett ezúttal pho leves mennyei illata lengi körül, miközben sejtelmes fények és piros lampionok között megszólalnak a dalok. A piac egyik közkedvelt éttermében készült a live session videó, ami a zenekar legutóbbi klipjéhez hasonlóan Szemerey Bencének és csapatának munkáját dicséri. „A koncepció Szemerey Bence ötlete volt. Átküldtük neki az új lemezt, majd ő vetette fel, hogy mi lenne, ha a piacon található vietnámi-thai Ngon étteremben forgatnánk le a videót, nagyon sok piros lámpást belógatva, anélkül, hogy tudott volna az albumhoz kapcsolódó tigrisbalzsamos vonalról. Hát mi ez, ha nem sorsszerűség – gondoltam magamban, és mivel (nyilván) nekem is tetszett az ötlet, meg is egyeztünk, hogy akkor egyértelműen legyen így, majd jóval később a forgatókönyvet is Bence találta ki” – mesélte Csordás Zita, a zenekar énekese.

„RÉVÜLETBE ESETT, FELVÁLTVA SÍRT ÉS SZELETELT” – MAYBERIAN SANKÜLOTTS-KONCERTSZTORIK.

Szemerey Bence: „Már régebben beszéltük az együttessel, hogy szeretnének egy live-ot forgatni és elküldték a demókat, amiket meghallgatva az első gondolatom az volt, hogy valamilyen ázsiai settingben kellene csinálni, aminek van egy kicsi sci-fi hangulata. Miután vízionáltam az ötletet a srácoknak, kiderült, hogy akkor volt az együttes fotózása, ami szintén ázsiai díszletben zajlott, így mindannyian nagyon örültünk, mert rátapintottam a lényegre. Nem volt kérdés így, hogy mit kell csinálunk.”

A live session anyaghoz egy teljes hangcuccot telepített ki a zenekar az étterembe, amit a Mayberian gitárosa, Dorozsmai Gergő pakolt össze a helyszínen szinte az éjszaka közepén, majd a hangmérnöki munkát is ő csinálta Dobos Kende segítségével. Egy régi álma vált valóra ezzel az anyaggal a zenekarnak, amiről Zita csak ennyit mondott: „A végeredmény remek lett, annyira, hogy el se hiszem, hogy ez a videó nekünk készült.”

A zenekar 2023. január 13-án az A38-on kezdi meg az új évet a kolozsvári musspell és a mïus társaságában. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„LEFEKVÉSKOR MINDIG AKKORA SLÁGEREK JUTNAK ESZEMBE” – MÁJUSI CÍMLAPOS MAYBERIAN-INTERJÚNK.

 

fotó: Szemerey Bence

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/12/19/mayberian_sanskulotts_live_session_god_tiger_need_chemical_works
„Hát mi ez, ha nem sorsszerűség” – Ázsiai étteremben forgatott live session videót a Mayberian Sanskülotts
süti beállítások módosítása