Feloszlott a Meszecsinka

2022.12.14. 15:16, srecorder

meszecsinka.jpg

13 év után végéhez ért a pszichedelikus világzenét játszó Meszecsinka útja, akik búcsúzóul készítették el az év egyik legjobb hazai lemezét.

Júniusban jelent meg a Meszecsinka új albuma, az Árnyék, amely szokás szerint kiválóan sikerült, az év végi listánkra is felkerült. Ebből a szempontból meglepő hír, hogy feloszlik a zenekar, de az énekesnő Oláh Annamari írásából rögtön érthetővé válnak az okok. „A zenekart Emil és én alapítottuk, és bár már korábban a magánéletben különváltak útjaink, még lemezre vittük a bennünk maradt dalokat. Ebből született meg júniusban az Árnyék” – írja Annamari. „Eljött az ideje annak, hogy befejezzük a zenekart. 13 évnyi kaland, élmény, találkozások, hullámvölgyek, sikerek, utazások, rengeteg öröm és bánat. Felejthetetlen 13 év, amit nektek is köszönhetünk, és reméljük, hogy a zenénk örökre megmarad a szívetekben, a fületekben. A zenekar jelenlegi és egykori tagjainak valamint vendégzenészeinek, mind-mind köszönjük, hogy velünk voltak, és mindig hozzátettek az egészhez. És köszönjük, mindenkinek, hogy hitt bennünk, köszönjük a megannyi támogatást, amit ebben a 13 évben kaptunk családoktól, barátoktól, közönségtől, szervezőktől. A zenekar véget ér, de a zenélés nem. Mindenkit láthattok, hallhattok szólóban, más formációkban. Erről is majd adunk hírt. Emilt már tudjátok itt követni. Mi pedig még jövünk nektek egy utolsó videóklippel búcsúajándék gyanánt.”

Így pedig mindjárt más fénytörésbe kerülnek az idei – és egyben utolsó – Meszecsinka-lemez egyes dalai, például az Ég veletek is:

fotó: Kamen Minkov

Címkék: meszecsinka
https://recorder.blog.hu/2022/12/14/feloszlott_a_meszecsinka
Feloszlott a Meszecsinka
süti beállítások módosítása