„A zenén keresztül befelé tekintsenek” – Magyarradar: Musspell

2022.11.12. 13:02, srecorder

musspell.jpg

Bergmani klip, éteri hang, sejtelmes dreampop. A kolozsvári csajduót, a Musspellt nemrég láthattuk Дeva előtt, de játszottak már a Waves Viennán és a Reflektoron is, legközelebb pedig november végén, a Music Hungary showcase fesztiválján lehet elcsípni őket Veszprémben. Az első lemezén iamyankkal dolgozó Musspell az egyik legizgalmasabb friss hang a feltörekvő zenekarok között, így nem volt kérdés, hogy a Magyarradarunkra is felkerülnek.

Mikor indult: 2019 tavaszán.

Hol indult: Kolozsváron.

Tagok, hangszerek: Bölöni Anna-Tímea (gitár, vokál), Dósa Noémi Diána (analog bass keyboard, vokál).

Stílus: Dreampop.

Hatások: Warpaint, Rebekka Karijord, Agnes Obel, Sigur Rós, Kaleida.

Kiadó: Jelenleg még nincs kiadónk, önerőből publikáljuk a zenénket.

Történet: Látásból ismertük egymást, viszont egy közös barátnőnk által kerültünk kapcsolatba. Első találkozásunk alkalmával sokat beszélgettünk a zenéről és a zenével való kapcsolatunkról. Az eredeti koncepciónk az volt, hogy alapítsunk egy lányformációt, mivel Romániában ritka ez a felállás.

Megjelenések: You, Why, Közte.

Küldetés: Hogy a zenénk eljusson minél több emberhez szerte a világon, valamint hogy minél több embernek lehetőséget teremtsünk arra, hogy a zenén keresztül befelé tekintsenek, és ne csak zenei élménnyel gazdagodjanak, hanem egy önismereti kalanddal is.

Jövőkép: Nagyobb célközönség kialakítása, új dalok kiadása a streamplatformokon, kollaboráció más projektekben, showcase fesztiválokon való részvétel, minél több koncerttapasztalat szerzése, a zenei produkció minőségének a növelése, kapcsolatok kialakítása.

Mellékprojektek: Jelenleg nincs.

Szexepil: Két női vokál állandó jelenléte, dark harmóniavilág.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Petőfi Kulturális Ügynökség által szerzett nagylemez lehetőség, a Waves Vienna showcase fesztiválon való részvétel.

A Musspell a veszprémi Music Hungary Konferencia & Showcase-en való fellépés után január 13-án, a stílusrokon Mayberian Sanskülotts előzenekaraként játszik az A38 Hajón. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Musspell a Facebookon. És az Instagramon.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/11/12/magyarradar_musspell
„A zenén keresztül befelé tekintsenek” – Magyarradar: Musspell
süti beállítások módosítása