Ambient a természetből – Klippremier! AudioCompress: Invisible Eye

2022.11.11. 11:05, srecorder

audio-compress.jpg

Az AudioCompress Csirmaz Gábor ambient zenei formációja, de gyakran megfordulnak vendégzenészek is mellette. 2010 decemberében alakult, hogy az elektronikus hangokat akusztikus hangszerekkel, zajokkal és a természetben felvett hangokkal ötvözze.

Csirmaz Gábor zenéjét a természet és világ körüli utazásai inspirálják. Megfordult sok különböző színpadon, klubban és fesztiválon, köztük a Rts Fm. Radio Show-ban, a Plug n Lay-en, a S.U.N fesztiválon, az Ozorán, a No man's Landen, a Samsara Festen. Az elmúlt pár év inkább az elvonulásról szólt számára, ami jó pár megjelenést eredményezett, itthoni és külföldi kiadóknál egyaránt. Mostanában régi barátjával, Polyklinikkel dolgozik együtt és írnak közös zenéket.

Legújabb minialbuma, az Invisible Eye Zságer Balázs Free Sequence kiadójánál jelent meg november elején. Az anyagot egy belső utazás ihlette, melyben különleges helyszínek és városok jelentek meg és öltöttek hangot egy mély, belső zenei utazás eredményeképp. Ehhez készült most egy absztrakt, fekete-fehér formákat mozgató, kísérleti videoklip Csirmaz Gábor rendezésében, amely a Recorderen látható először. „Az volt a koncepció, hogy legyen egy vizuális lenyomata is a zenémnek. A klip nagy részét a saját filmfelvételeimből szerkesztettem, amit aztán egy tükrös megoldással effekteztem. Az EP borítója is a videó egy pillanatképéből született” – mondta Gábor.

A Free Sequence labelen több ambient és atmoszférikus zene fog megjelenni a közeljövőben, többek között Zsüja, Mákó Rozi, Talisma, Synus0006 és Zságer Balázs első szólóalbuma is.

 

ez pedig a teljes Invisible Eye EP:

 

AudioCompress a Facebookon. Free Sequence a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/11/11/klippremier_audio_compress_invisible_eye
Ambient a természetből – Klippremier! AudioCompress: Invisible Eye
süti beállítások módosítása