Kedden Future Islands az Akváriumban!

2022.10.27. 14:21, srecorder

futureislands.jpg

Bátran túlérzelmes, katartikus szintipopslágerek, és Samuel T. Herring megunhatatlan, földöntúli tánca: a Future Islands még mindig a világ egyik legszórakoztatóbb bandája. A Szigeten egyszer már őrült nagy bulit csináltak, november elsején az első budapesti klubkoncertjükre készülnek az Akváriumban.

Elődjét is számba véve a Future Islands már több mint tíz esztendeje létezik: Samuel T. HerringWilliam CashionGerrit Welmers már egyetemi éveik alatt közösen dolgoztak egy akkor még ötfős zenekarban (Art Lord & The Self Portraits), amelynek végével a három fiatalember már a ma ismert néven, egy ritmusszekcióssal kiegészülve próbálkozott a befutással. Eleinte sajnos sikertelenül: 2008-as első albuma, az egy angol független kiadónál megjelent Wave Like Home nem sok visszhangot vert. A dolgok azonban kezdtek megváltozni, amikor a zenekar visszatért otthonába, a keleti parti Baltimore-ba: a város modern könnyűzenei hagyományai (Animal CollectiveWye OakBeach House) valószínűleg inspirálóan hatott, az állítólag otthon rögzített, 2010-es In Evening Airen ugyanis már, ha nem is tisztán, de hallható a jellegzetes Future Islands-hangzás. Friss lemezszerződés és méretes hazai turnék következtek, majd egy sebtében kiadott újabb korong (2011 – On The Water), amellyel az együttes végre bekerült a nemzetközi sajtó látószögébe. Az igazi nagy durranás azonban még hátravolt.

2014-BEN, ZÁGRÁBBAN NEMCSAK MEGNÉZTÜK A ZENEKART, INTERJÚT IS KÉSZÍTETTÜNK VELÜK.

A tekintélyes múltú 4AD-vel történő újabb szerződés, a számtalan remek albumon ügyeskedő Chris Coady producer csatasorba állítása és a Future Islands új keletű kilátásai felszabadítóan hatottak a formációra, amely a 2014-es Singles-zel karrierje legjobb munkáját készítette el, a David Letterman show-jában való szereplés pedig meghozta a sikert: egy ideig mindenki Herring utánozhatatlan táncáról és persze a Future Islands katartikusan teátrális zenéjéről beszélt. A szintipop-zenekar a továbbiakban sem változtatott a nyerő formulán, bár a lemezkészítést nem vitték túlzásba: azóta a 2017-es The Far Field mellett csupán a 2020-as As Long As You Are készült el, tulajdonképpen ennek turnéjával érkeznek november elsején is az Akváriumba. Előttük bemelegít az angol Laundromat.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2022/10/27/kedden_future_islands_az_akvariumban
Kedden Future Islands az Akváriumban!
süti beállítások módosítása