Semmit tenni sose volt még ilyen jó. LADY / BIRD: Minden (lemezkritika)

2022.10.23. 10:04, FRecorder

lady.jpg

Ha így haladunk tovább, a végére még dreampop nagyhatalommá válik Magyarország. Ez a kritika először a Recorder magazin 98. számában jelent meg.

A megtévesztő nevű, nem diszkót, hanem kellemesen álmos dreampopot játszó Disco Nap feloszlása 2020 egyik legszomorúbb hazai zenei híre volt, azonban az énekeső, Csóka Ági új projektjében szerencsére vitte tovább a korábbi zenei vonalat, ha lehet egy kicsit még éteribb és elszállósabb hangzással. 

És maradt az irány a pár kislemez után befutott debütalbumon is, csak még egy kicsit tovább csiszolgatva, itt-ott megfejelve egy kis pszichedeliával, ami hol a háttérben marad, hol jobban előtérbe kerül. Az utóbbira az egyik legjobb példa a semmittevés öröméről szóló JOMO, ami egyben a lemezen végül többségbe került magyar nyelvű dalok egyike is.

A LADY / BIRD eleinte (a Disco Nap nyomdokain haladva) angol nyelvű számokkal jelentkezett, de ezeket egy idő után váltották a magyarok és annak ellenére, hogy az ilyen váltások nem mindig sülnek el jól, plusz a dreampophoz talán jobban is passzol az angol nyelv, itt mégis működik a dolog. Maga a lemez pedig, mind zeneileg, mind szövegekben, az ablakon kibámulós, kellemesen melankolikus vasárnap reggelek tökéletes háttérzenéje lett. 

a0181854772_10.jpgElőadó: LADY / BIRD

Cím: Minden

Kiadó: Ladybird Records

Megjelenés: 2022. szeptember 16.

Műfaj: dreampop, chill, nyugi

Kulcsdal: JOMO

 

 

8.5/10

Frank Olivér

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/10/23/lady_bird_minden_lemezkritika
Semmit tenni sose volt még ilyen jó. LADY / BIRD: Minden (lemezkritika)
süti beállítások módosítása