„Meghoztuk Lovasi kedvét a kézenálláshoz” – Magyarradar: Raklap

2022.10.20. 10:01, srecorder

raklap2.jpg

Már legelső számukra felfigyelt Lovasi András. A Kispál frontemberét szó szerint (meg)idéző, pimasz, dekadens és sok téren ötletes Szia Mama ritka erős bemutatkozás volt, a színvonal pedig a folytatásban sem esett. A hazai alterszíntérbe egy kis friss vért hozó, erdélyi Raklap tagjai még mindig pofátlanul fiatalok, és minden esélyük megvan rá, hogy sokra vigyék.

Mikor indult: 2021 októbere jelöli a zenekar kezdetét jelenlegi formációjában, illetve akkor íródott az első saját számunk.

raklap.jpgHol indult: Sepsiszentgyörgy a zenekar székhelye.

Tagok: Kerezsi Tas – dob, Duka Máté – gitár, Kolozsi Soma – basszusgitár, Kolozsi Tamás – gitár, vokál, Mihály Dorka – ének, Hubbes Mátyás – ének.

Stílus: Rók.

Hatások: A zenében egy atmoszférikusabb vonalat próbálunk megragadni, ami egyszerre elrepíti a hallgatót valahova, de nem zárja ki a pogó lehetőségét sem. Bár minden tagnak van egy egyedi zenei ízlése, a zenék, amiken felnőttünk, nagyjából megegyeznek. Ezek közül legnagyobb hatással a Pink Floyd, a Kispál és a Borz, illetve a Red Hot Chili Peppers volt ránk. Továbbá a zenekarok, melyek valahol az utunk során kezdtek jelentőséget nyerni és befolyásolni a hangzásunkat, az a Graveyard, a Squid és a Radiohead.

Kiadó: Republic Productions.

Történet: Kerezsi Tas és a Kolozsi testvérek középiskolás korukban együtt zenéltek, csupán feldolgozásokat játszottak, aztán szépen lassan becsatlakozott a többi tag is egy baráti társaságból, és tavaly októberben megszületett az első szám.

Megjelenések: Többnyire Sepsiszentgyörgyön zenéltünk a Szimplában, illetve egyéb helyszíneken.

Küldetés: Nagyot menni.

Jövőkép: Nagyot megyünk.

Mellékprojektek: Nagyszebenben zenélünk egy színdarabban, s ezt a vonalat is szeretnénk folytatni valamilyen szinten.

Szexepil: Jófejek vagyunk s szerények.

Legnagyobb eredmény: Meghoztuk Lovasi kedvét a kézenálláshoz.

raklap3.jpg

A Szia mamáról: Első számunk, amit feltöltöttünk, mellesleg az első megírt számok között van. A szöveget Hubbes Mátyás és Kolozsi Tamás írta, és abból az elképzelésből született, hogy milyen izgalmas volna egy családi vacsorán kijelenteni nagymamának, hogy nincs isten. Aztán ezen a gondolatmeneten kibontakozott egy szám, mely végül inkább befele irányul vagy történik meg, mint kifele. Ez a szám változott a legtöbbet az egész repertoárunkból a megírása és a felvétele/kiadása között.

Az Öljétek meg szépen-ről: Legújabb klipünk, mivel hogy ez a második. A szöveget Kolozsi Tamás írta, talán nem szól semmiről vagy túl sok mindenről, ahhoz, hogy akármiről is – mindenki, ahogy érzi. Ez a szám is elég rég volt megírva ahhoz képest, hogy csak most került fel akárhova.

Raklap a Facebookon. Instagram.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Címkék: raklap magyarradar
https://recorder.blog.hu/2022/10/20/magyarradar_raklap
„Meghoztuk Lovasi kedvét a kézenálláshoz” – Magyarradar: Raklap
süti beállítások módosítása