Shadows in the Forest, avagy milyen törékeny az élet – megjelent Palotás Gábor új albuma

2022.10.12. 20:30, trecorder

shadows_front.jpg
(X) „Képzeljünk el valakit, aki eltéved egy erdőben és érzi, hogy nincs egyedül. Próbál segítséget kérni, de a fenyegetés nem múlik el, segítség nem érkezik. Menekülni kezd, imára kulcsolja kezeit, de végül az, ami üldözni kezdi őt, utoléri és lecsap, majd az erdő újra fokozatosan némaságba burkolózik…" Shadows in the Forest címmel jelent meg az MZK Publishingnál Palotás Gábor ütőhangszeres művész új marimba-albuma.

Egy sokak számára emlékezetes, szomorú esemény, a 2015-ös párizsi terrortámadás évében született meg a Shadows in the Forest című frissen kiadott lemez címadó dala. Az emberiség ellen elkövetett tett sokunk számára újra eszünkbe juttathatta, milyen törékeny az élet – véli az albumot jegyző ütőhangszeres művész, Palotás Gábor.

A lemezen elhangzó darabok szerzői: Marján Csaba Zoltán, Matuz Gergely, Huszár Lajos, Balogh Máté Baráth Bálint, Solti Árpád, Palotás Gábor. A lemez producere Muhari Krisztián Ákos.

A kifejezetten szóló marimbára írt művek mind Palotás Gábornak lettek dedikálva, aki közel másfél évtizede tanít a kecskeméti Kodály Iskolában, emellett a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ütőhangszerese.

2012-ben Matthew Andreini ütőhangszeres művésszel létrehozták az Iowa/Hungary Percussion Project formációt, 2016-ban Baráth Bálint zongoraművésszel Marimbiano néven marimba-zongora duót alapított. Előadóművészeti és tanári tevékenysége mellett zeneszerzéssel is foglalkozik, főként számára fontos személyek számára komponál darabokat.

A számhoz készült videoklip egy Esterházy Fanni és Maurer Milán főszereplésével készült kortárs filmetűd, amelynek a koreográfiáját Maurer Milán álmodta meg és Rohonczi Anita rendezésével jött létre.

 

https://recorder.blog.hu/2022/10/12/shadows_in_the_forest_avagy_milyen_torekeny_az_elet_megjelent_palotas_gabor_uj_albuma
Shadows in the Forest, avagy milyen törékeny az élet – megjelent Palotás Gábor új albuma
süti beállítások módosítása